Nog enkele plaatsen vrij bij Masterclass column schrijven

‘Wat maakt een column tot een column en kan iedereen die kan schrijven ook columns schrijven? En zijn er eigenlijk wel regels voor columns of zit juist in het ongedisciplineerde van de column haar kracht.’

Eind oktober organiseert Literair Nederland samen met Het Literatuurhuis een 2-daagse masterclass column schrijven. De master wordt gegeven door gerenommeerd columnist Rob Schouten (schrijver, dichter, literatuurcriticus, enige jaren hoogleraar literaire kritiek UVA) en Rutger Lemm (columnist, schrijver, interviewer en redacteur).

Rob Schouten zal tijdens deze masterclass ingaan op de verschillende soorten columns zoals er zijn de particuliere column; actuele column; tijdloze column en de ideeëncolumn.
Aan de hand van een aantal columns van columnisten, zoals Martin Bril, Sylvain Ephimenco en Remco Campert zal Schouten meer vertellen over de opbouw van hun teksten, de ideale stijl, de redeneertrant, de manier van denken etcetera.

Rutger Lemm zal zich richten op de balans tussen particulier en universeel schrijven, over associatief en structureel denken en het belang van een strenge redacteur. Hoe kun je jouw inzichten over de wereld en het leven op een aangrijpende, grappige en diepgaande manier delen?

Deze master vraagt enige inzet van de deelnemers:
Bekend zijn met verschillende columnisten.
Vooraf een column insturen.
In de tussenliggende week een column schrijven.

 

Aanmelden kan hier.

Deelname kosten zijn incl. koffie/thee, heerlijke lunch en afsluitende borrel 2e dag.