Dichters halen kastanjes uit het vuur

“Onderzoekers in Wageningen zijn naarstig op zoek naar oorzaken van deze ziektes. Als zij niets vinden verdwijnt de boom uit het stads- park- en straatbeeld. Generaties kinderen zullen opgroeien zonder een majestueuze kastanjeboom op het schoolplein. Grootouders zullen onthand met hun kleinkinderen in het park wandelen waar geen kastanjes meer te rapen zijn.”

Brrrr! Maar gelukkig: “De huidige generatie dichters is aan de slag gegaan en haalt de kastanjes uit het vuur met een Boomschrijving (vergeef me de woordspeling) die najaar tweeduizendenzes bij http://www.uitgeverijpassage.nl/content/view/42/54 – Uitgeverij Passage het licht zal zien. Het boek bevat voor het merendeel nieuw werk van dichters als Victor Vroomkoning (winnaar Publieksprijs 2005), Mark Boog (winnaar VSB Poëzieprijs 2006), Thomas Möhlmann (genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2006) en Alexis de Roode (genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2006). Als u alvast exemplaren wilt reserveren kunt u contact opnemen met de uitgever: mailto:info@uitgeverijpassage.nl – info@uitgeverijpassage.nl, subject: reservering Kastanjegedichten.”

Dit alles en meer is te lezen op Nauta’s Kastanjeweblog:
http://kastanje.web-log.nl/ – http://kastanje.web-log.nl/

Zoals ook:

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 januari 2011

Maimonides
Recensie door Lodewijk Lasschuijt

 

In zijn voorwoord laat de schrijver van dit boek, Sherwin B. Nuland, duidelijk blijken dat het aanvankelijk helemaal niet zijn bedoeling was om in te gaan op de dringende verzoeken van zijn uitgever. Hij had zich, naar eigen zeggen ondergedompeld in de inktzwarte wateren van de maimonidiaanse literatuur en smeekte verlost te worden van een taak waarvoor hij naar zijn stellige overtuiging niet was toegerust.

Lees meer