Zes schrijvers genomineerd voor AKO Literatuurprijs

De zes volgende titels zijn genomineerd: Sleuteloog van Hella S. Haasse (Querido), De nieuwe man van Thomas Rosenboom (Querido), Gstaad 95-98 van Marek van der Jagt (De Geus), Het andere gezicht van Mensje van Keulen (Atlas), Multatuli – leven en werk van Eduard Douwes Dekker van Dik van der Meulen (Sun) en De laatste dagen van Arjan Visser (Augustus).
 
De winnaar wordt vrijdag 24 oktober in een live-uitzending van het tv-programma Barend & Van Dorp bekendgemaakt. De jury staat dit jaar onder voorzitterschap van oud-premier Wim Kok.

bron: http://www.boekblad.nl – www.boekblad.nl / sk

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 november 2010

Niets intiemer dan een tekening

In deze boeiende historie laat de intieme ontmoeting tussen een oudere Amsterdamse schilder en de Deense Else lang op zich wachten. Eerst heeft De Moor nog het nodige te vertellen over het leven van de hoofdpersonen in de zeventiende eeuw. Mooie sfeerbeelden gebruikt ze daarbij van de oorlogsbodems in de haven ten tijde van de Republiek, de pest, die door de stad rondwaarde en bovendien komen we veel te weten over het wezen van de schilderkunst, namelijk over gebruik van het licht.

Lees meer