Boeken op Zondag

Boeken op Zondag is een programma over de liefde voor lezen voor een breed publiek. Niet alleen literatuur, maar ook reis-, tuin-, kook-, non-fictie, kinder- en journalistieke boeken worden besproken door Hanneke Groenteman en haar gasten.

Na deze zesdelige ?pilotserie van de NPS en IdtV-DITS zal het programma volgend seizoen (naar alle waarschijnlijkheid) terugkomen op tv.

Wil je een opname bijwonen?
Dat kan. Opnames vinden plaats op zaterdagmiddag 6, 13, 20, 23 september en 4 en 11 oktober van 16:00 tot 17:00 uur. Bij Scheltema op de eerste etage. Toegang is gratis en reserveren is niet nodig.

sk

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 november 2010

Niets intiemer dan een tekening

In deze boeiende historie laat de intieme ontmoeting tussen een oudere Amsterdamse schilder en de Deense Else lang op zich wachten. Eerst heeft De Moor nog het nodige te vertellen over het leven van de hoofdpersonen in de zeventiende eeuw. Mooie sfeerbeelden gebruikt ze daarbij van de oorlogsbodems in de haven ten tijde van de Republiek, de pest, die door de stad rondwaarde en bovendien komen we veel te weten over het wezen van de schilderkunst, namelijk over gebruik van het licht.

Lees meer