Verrassende winnaar Gysbert-Japicxprijs 2003

De prijstoekenning aan Tjerkstra is een verrassing omdat diens bekroonde werk is uitgegeven bij de KFFB, een boekenclub annex uitgeverij met ruim drieduizend leden die niet in de eerste plaats literair werk uitgeeft. De prijs wordt op 13 november uitgereikt in Bolsward, de stad waar Gysbert Japicx vierhonderd jaar geleden geboren werd.

Tjerkstra ontvangt de prijs voor zijn driedelige historische roman gaat over het woelige leven van Rienk Bockema, een hoofdeling (lokale krijgsheer) in Sneek aan het einde van de veertiende eeuw. Op de site van het Friestalige internettijdschrift http://www.farsk.nl/ – http://www.farsk.nl/

Willem Tjerkstra debuteerde in 1986 met de jeugdroman . Zijn laatste roman

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

30 november 2010

Recensie door: Karel Wasch
Recensie door Karel Wasch

Een roman over de mateloze levensdrift van een jonge vader en de gevolgen voor zijn gezin. Ergens lijkt het boek iets op het succesboek van Kluun (Komt een vrouw bij de dokter).

Robert Borghart heeft een goede baan, een fijn gezin en een veilige toekomst. Maar het is voor hem niet genoeg. Op een dag ontwaakt hij zwaar gehavend en met geheugenverlies in het ziekenhuis. Wat ging er mis?
We komen achter de waarheid, achter de ruwe en onluisterende werkelijkheid.

Lees meer