Prijsvraag: wie wint de Nobelprijs voor Literatuur?

De vraag is vooral, als altijd: krijgt de Nederlandse literatuur dit jaar eindelijk de eer die haar al zo lang toekomt? Of verdient na Gao Xinjiang (2000), V.S. Naipaul (2001) en Imre Kertesz (2002) een auteur uit de wereldliteratuur opnieuw de absolute hoofdprijs in de Republiek der Letteren?

Mail uw inzending naar mailto:mdessing@boekblad.kvb.nl – mdessing@boekblad.kvb.nl. Onder de goede inzenders wordt een boek van de gelauwerde auteur verloot. Inzenden kan tot de dag voorafgaand aan de bekendmaking. Op dit moment heeft de Zweedse Academie, die de prijs uitreikt, nog geen datum bekendgemaakt. Vermoedelijk wordt dat 9 oktober. Traditiegetrouw valt de bekendmaking altijd op de donderdag van de Frankfurter Buchmesse.

bron: http://www.boekblad.nl/ – http://www.boekblad.nl/ / sk

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 januari 2011

De Derde Jongen
Recensie door Hilde van Vlaanderen

 

In Bozen, Zuid-Tirol, wordt op een nacht een man, Franz, door een groep mannen uit het doorgangskamp gehaald en met een boot naar een onbekende bestemming gebracht. Ontvoerd, zou je kunnen zeggen. Hij wordt naar een vrouw, Clara, gebracht, die de eerste dagen, weken voor hem zorgt.

Lees meer