Herman Gorter treedt op in Perdu?

Volgens de organisatoren is Wildgroei een 'reeks die als taakomschrijving heeft: het tonen van de hedendaagse Nederlandstalige poëzie, in bijzonder de wat minder voorspelbare poëzie, die het zoeken naar nieuwe manieren van schrijven hoog op de agenda heeft. En voorts een reeks die poogt te reflecteren op dit alles: de dichters wordt verzocht om, naast lezing van hun gedichten “ de harde kern “ ook iets te zeggen over de poëzie, hun eigen poëzie en die van hun contemporaine collegas.'

De mogelijkheid om Gorter over zijn contemporaine collega's te horen spreken, is natuurlijk al reden genoeg om naar Perdu te komen, maar er is meer: nog vier buitengewoon interessante dichters zijn uitgenodigd, te weten Anneke Brassinga, Wilbert Cornelissen, Kees Ouwens en Henk van der Waal.
 

Wildgroei (III)
Vrijdag 26 september 2003
Perdu, Kloveniersburgwal 86 te Amsterdam
Aanvang 20.30 uur; prijs 5 euro (4 euro met kortingskaart)
http://www.perdu.nl – www.perdu.nl

(Bron: Fraktie/tm)

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

30 november 2010

Recensie door: Karel Wasch
Recensie door Karel Wasch

Een roman over de mateloze levensdrift van een jonge vader en de gevolgen voor zijn gezin. Ergens lijkt het boek iets op het succesboek van Kluun (Komt een vrouw bij de dokter).

Robert Borghart heeft een goede baan, een fijn gezin en een veilige toekomst. Maar het is voor hem niet genoeg. Op een dag ontwaakt hij zwaar gehavend en met geheugenverlies in het ziekenhuis. Wat ging er mis?
We komen achter de waarheid, achter de ruwe en onluisterende werkelijkheid.

Lees meer