WILDGROEI (III) Vrijdag 26 september 20.30 uur

Een reeks die als taakomschrijving heeft: het tonen van de hedendaagse Nederlandstalige poëzie, in bijzonder de wat minder voorspelbare poëzie, die het zoeken naar nieuwe manieren van schrijven hoog op de agenda heeft. En voorts een reeks die poogt te reflecteren op dit alles: de dichters wordt verzocht om, naast lezing van hun gedichten “ de harde kern “ ook iets te zeggen over de poëzie, hun eigen poëzie en die van hun comtemporaine collegas. Waar staan zij? Hoeveel trekken zij zich aan van wat er om hen heen gebeurt? Beschouwen zij zich ook als lezers? En dan maar afwachten of we iets te horen krijgen.
Nieuw is dit seizoen de historische component: oude namen kunnen daarom opeens op de gastenlijst staan. Deze derde Wildgroei-avond zullen lezen: Anneke Brassinga, Wilbert Cornelissen, Herman Gorter, Kees Ouwens en Henk van der Waal.

Toegang 5 /4 euro

mail voor informatie naar: – perdu@perdu.nl

bron perdu / le

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

26 januari 2011

De Derde Jongen
Recensie door Hilde van Vlaanderen

 

In Bozen, Zuid-Tirol, wordt op een nacht een man, Franz, door een groep mannen uit het doorgangskamp gehaald en met een boot naar een onbekende bestemming gebracht. Ontvoerd, zou je kunnen zeggen. Hij wordt naar een vrouw, Clara, gebracht, die de eerste dagen, weken voor hem zorgt.

Lees meer