Twee Jan Hanlo Essayprijzen

De jury, die dit jaar bestond uit Agnes Andeweg, Annet Mooij, Gillis Dorleijn en voorzitter Hans Renders, verkoos Draaisma boven de andere twee genomineerden: H.W. von der Dunk met . 

Douwe  Draaisma (1953) is sinds juli 2003 bijzonder hoogleraar in de geschiedenis van de psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen vanwege het Archief en Documentatiecentrum Nederlandse Psychologie (ADNP). Hij promoveerde op   (Historische Uitgeverij).Voor dit boek ontving hij eerder al de J. Greshoff-prijs (2002) voor beschouwend proza, en de Eureka!prijs (2003) voor het beste non-fictie boek op het gebied van kennis en wetenschap.

Geert Buelens (1971) doceert moderne Nederlandse literatuur aan de Universiteit van Antwerpen. Hij is redacteur van het literaire tijdschrift en publiceert essays, kronieken en gedichten in verschillende tijdschriften en kranten. Met Erik Spinoy stelde Buelens   (1996). Veelgeprezen is Buelens studie (2002) kreeg een nominatie voor de C. Buddingh-prijs en werd bekroond met de Van der Hoogtprijs.

Voor meer informatie over de prijzen en een korte beschrijving van de feestelijke uitreiking in De Balie te Amsterdam: http://www.slaa.nl – www.slaa.nl
 

(Bron: Stichting Jan Hanlo Essayprijs/ tm)

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

25 januari 2011

Een mooi blad aan de literaire boom

 

En nu iets heel anders! Voor de lezer die altijd maar zijn ogen richt op letters en daarmee zijn hoofd vult met beelden, hetgeen op zich al een wonderlijk proces is, is er sinds november 2008 een mooi vormgegeven blad dat oogt als een literair tijdschrift, gestoken zit in een bijzonder jasje en beeldverhalen bevat.

Lees meer