Bach meets Bukowski

Willem van Ekeren, zowel een bewonderaar van Bach als van Bukowski, heeft gezocht naar een manier om de twee, ogenschijnlijk zeer uiteenlopende kunstenaars, te combineren. Het resultaat kun je vanmiddag vanaf 13.45 in café De Consul komen beluisteren.

Het bijzondere aan het project is onder andere dat Van Ekeren Bach op authentieke wijze vertolkt en Bukowski's teksten op een bluesy-jazzy manier mengt met de muziek van Bach.

Poëzie in De Consul
Zondag 14 december 2003
vanaf 13.45
Westersingel 28 Rotterdam

Poëzie in De Consul wordt georganiseerd door Stichting Weerwoord, met steun van de RKS, het Elise Mathildefonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Voor meer informatie: http://www.bach-bukowski.nl – www.bach-bukowski.nl of mailto:hetweerwoord@hotmail.com – hetweerwoord@hotmail.com

AMvdP

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

20 januari 2011

Spionageroman of een anti-Joodse dollemansrit

Stelt u zich voor: als lezer vliegt u in volle vaart door Umberto Eco’s labyrintische bibliotheek, die naar verluidt uit zo’n 30.000 werken bestaat. Op zeker moment botst u tegen een wand vol boeken en veroorzaakt een ‘omgevallen boekenkast’: een lawine van obscure, negentiende-eeuwse boeken over uiteenlopende (maar op Eco-esque wijze met elkaar verbonden) onderwerpen als garibaldiaans militarisme, de Tempeliers en vrijmetselarij, doofpotaffaires, zwendel en bedrog, luciferiaans occultisme, kabbalistiek, Judaïstiek, negentiende-eeuwse literatuur en krantenfeuilletons, imperialisme, (contra)spionage, jezuïeten, gastronomie, freudiaanse psychoanalyse, de Risorgimento (Italiaanse eenwording), Parijs ten tijde van ‘Les travaux haussmannien’ en nog veel meer fin de siècle-aangelegenheden.

Lees meer