Rob Kappen in het Debutantenforum

In Klein verhaal van een grote gekte maken we kennis met Manu, een Nederlandse jongen van Spaanse afkomst die in Den Bosch woont. Tijdens een bezoek aan zijn oma in Galicië, omringd door drank en pelgrims, overdenkt Manu in het mystieke donker van de nacht zijn verleden en in het bijzonder zijn grote liefde Conchita.
Wat is het dat hem zo bezighoudt? Wat is er destijds precies voorgevallen in Madrid en waarom heeft deze liefde zoveel bij hem losgemaakt? En wie is bovendien de auteur van dat mysterieuze, oude dagboek uit 1939, dat Manu van zijn oma gekregen heeft en dat zeer intrigerende, maar ook bijzonder schokkende observaties van de Spaanse Burgeroorlog bevat? Langzaam ontspint zich de geschiedenis van Manu's leven, zijn familie, Spanje, en bovenal van zijn grote, allesomvattende liefde voor het meisje Conchita.

Rob Kappen (Rosmalen 1970) studeerde Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij publiceerde eerder in literaire tijdschriften als Nymph, LAVA en Golem. Klein verhaal van een grote gekte is zijn eerste roman.

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

24 januari 2011

Webeling schreef een boek met een ziel
Recensie door Ella-Milou Quist

Webelings boek De lach en de dood is een van de verschrikkelijkste en tegelijkertijd een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb. Verschrikkelijk vanwege de wrede en walgelijke gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog die erin verwerkt zijn en mooi vanwege de manier waarop deze gebeurtenissen beschreven zijn.

Lees meer