Dichter bij Foltz

Onder hen zijn de huidige stadsdichter van Groningen Rense Sinkgraven, zijn voorgangers Ronald Ohlsen en Bart FM Droog. Ook de stadsdichters van Leeuwarden en Assen, Derwent Christmas en Erik Harteveld, geven acte de présence. De winnaar van de literaire Pries van Stichting ’t Grunneger Bouk 2006, Jan Glas, zal eveneens zijn gedichten ten gehore brengen. Naast vele bekende namen is ook aanstormend talent vertegenwoordigd en komen er dichters uit de Duitse stad Leer. De dichters dragen voor in het Nederlands, maar ook in het Gronings, het Drents, het Fries en het Ostfries. Diverse muzikanten zorgen voor de muzikale omlijsting.

De complete lijst met deelnemers is te vinden op de website http://www.dichterbijfoltz.nl – www.dichterbijfoltz.nl

Dit alles speelt zich af op de mooiste plekken in de tuinen van Tuingoed Foltz te Meeden. Bij regen zal het festival plaatsvinden in de binnenruimte van de boerderij, de deel, de schuur en de kassen.

De toegang is gratis. Bezoekers die met openbaar vervoer komen kunnen vanaf station Scheemda gebruik maken van een gratis pendelbus. Voor bezoekers die met de auto komen is er voldoende gratis parkeergelegenheid voorhanden.

De organisatie is in handen van Rense Sinkgraven, Kasper Peters, Trudy Dijkshoorn en Corrie Boin. Met Dichter bij Foltz wil de organisatie de mensen een combinatie van poëzie en natuur, cultuur en muziek aanbieden. Bij Tuingoed Foltz vonden ze hiervoor de ideale locatie.

Tuingoed Foltz is een specialiteitenkwekerij, gevestigd in een honderd jaar oude Groningse boerderij met daarbij 3,5 hectare grond. Een oude boomgaard die een nieuw leven is ingeblazen. Moerbedden die baden in het zonlicht. Een oude houtwal en een jonge, 300 meter lange lindenlaan. In de verte een heuveltje, een natuurlijke poel. Een balkende ezel en opvliegende duiven. Dit alles vormt het decor voor een wandeling langs dichters.

http://www.dichterbijfoltz.nl – http://www.dichterbijfoltz.nl

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

29 maart 2009

Recensie: Dingen die op liefde lijken van Hans Hogenkamp

Door Marco van den Broek

Dingen die op liefde lijken is de tweede roman van Hans Hogenkamp, na het geprezen Excuses voor het ongemak. In het nieuwe werk dient zich Job aan, die na een zakelijke afspraak met de mooie Zanne een affaire met haar begint. Hij wordt verliefd en besluit zijn gezin (acht jaar huwelijk en twee kinderen) te verlaten. Job blijkt zich echter te hebben vergist in de relatie met Zanne.

Lees meer