Cultura in gesprek met Jeroen Brouwers

Noli me tangere (kom mij niet te nabij) is de naam van zijn huis. Niet voor niets: Jeroen Brouwers heeft sinds het begin van zijn schrijverschap het isolement opgezocht. Hij werkt al ruim 40 jaar aan een omvangrijk oeuvre, maar brak met zijn roman “Geheime kamers” door bij een groter publiek. Hiermee won hij in 2001 de AKO literatuurprijs, de Multatuliprijs, de Gouden Uil en Humo’s Gouden Bladwijzer.

Cultura is het non stop themakanaal voor kunst en cultuur van de Publieke Omroep, te bekijken op digitale televisie en op internet. 24 uur per dag, 7 dagen per week recente en oudere programma’s over muziek, boeken, films en podiumkunsten, met documentaires, talkshows en andere schatten uit het omroeparchief. Iedere dinsdag staat in het teken van literatuur, te beginnen met het Cultura Journaal om 20.30 uur. De programmering op dinsdag staat altijd in één lijn met actuele gebeurtenissen op het vlak van literatuur.

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

29 maart 2009

Recensie: Dingen die op liefde lijken van Hans Hogenkamp

Door Marco van den Broek

Dingen die op liefde lijken is de tweede roman van Hans Hogenkamp, na het geprezen Excuses voor het ongemak. In het nieuwe werk dient zich Job aan, die na een zakelijke afspraak met de mooie Zanne een affaire met haar begint. Hij wordt verliefd en besluit zijn gezin (acht jaar huwelijk en twee kinderen) te verlaten. Job blijkt zich echter te hebben vergist in de relatie met Zanne.

Lees meer