Cultura in gesprek met Jeroen Brouwers

Noli me tangere (kom mij niet te nabij) is de naam van zijn huis. Niet voor niets: Jeroen Brouwers heeft sinds het begin van zijn schrijverschap het isolement opgezocht. Hij werkt al ruim 40 jaar aan een omvangrijk oeuvre, maar brak met zijn roman “Geheime kamers” door bij een groter publiek. Hiermee won hij in 2001 de AKO literatuurprijs, de Multatuliprijs, de Gouden Uil en Humo’s Gouden Bladwijzer.

Cultura is het non stop themakanaal voor kunst en cultuur van de Publieke Omroep, te bekijken op digitale televisie en op internet. 24 uur per dag, 7 dagen per week recente en oudere programma’s over muziek, boeken, films en podiumkunsten, met documentaires, talkshows en andere schatten uit het omroeparchief. Iedere dinsdag staat in het teken van literatuur, te beginnen met het Cultura Journaal om 20.30 uur. De programmering op dinsdag staat altijd in één lijn met actuele gebeurtenissen op het vlak van literatuur.

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

14 november 2008

Houten Kruisen van Roland Dorgelès

Sterk door reële inslag

door Dominique Rothengatter

Ik ben normaal gesproken géén fan van oorlogsboeken. De vaak bloedige, mensonterende en dikwijls dodelijke handelingen van de strijdende partijen aan het front, vervullen me met afkeer. Maar dit oorlogsverhaal doet dat niet! Het pakt me en dat komt door de menselijke en behoorlijk realistische toon die Roland Dorgelès neerzet.

In Houten Kruisen vertelt Dorgelès vanuit het perspectief van de Franse soldaat, Jacques Larcher.

Lees meer