Cultura in gesprek met Jeroen Brouwers

Noli me tangere (kom mij niet te nabij) is de naam van zijn huis. Niet voor niets: Jeroen Brouwers heeft sinds het begin van zijn schrijverschap het isolement opgezocht. Hij werkt al ruim 40 jaar aan een omvangrijk oeuvre, maar brak met zijn roman “Geheime kamers” door bij een groter publiek. Hiermee won hij in 2001 de AKO literatuurprijs, de Multatuliprijs, de Gouden Uil en Humo’s Gouden Bladwijzer.

Cultura is het non stop themakanaal voor kunst en cultuur van de Publieke Omroep, te bekijken op digitale televisie en op internet. 24 uur per dag, 7 dagen per week recente en oudere programma’s over muziek, boeken, films en podiumkunsten, met documentaires, talkshows en andere schatten uit het omroeparchief. Iedere dinsdag staat in het teken van literatuur, te beginnen met het Cultura Journaal om 20.30 uur. De programmering op dinsdag staat altijd in één lijn met actuele gebeurtenissen op het vlak van literatuur.

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

21 juli 2009

Door Marjolein Paalvast

Als kind had ik een sleutelhanger in de vorm van een diamant. Urenlang kon ik me daarmee vermaken: afhankelijk van hoe je door het geslepen glas heen keek, veranderde de wereld die aan de andere kant lag van kleur, vorm of ? mijn favoriet ? van onder- en bovenkant. De truc was om de diamant steeds slechts een fractie van een slag te draaien ? het voorwerp dat je bekeek bleef hetzelfde, maar door de lichte verandering van waarneming zag het er wel ineens totaal anders uit.

Lees meer