Nederland Leest, Nederland Ontwerpt

Tijdens Nederland Leest krijgt iedereen de kans een eigen omslag te ontwerpen. Het ontwerp moet een persoonlijke indruk van het boek verbeelden en kan rechtstreeks op de blanco pocket, of op de digitale omslag die verkrijgbaar is via de website www.nederlandleest.nl gemaakt worden. De blanco pocket is verkrijgbaar in een oplage van 10.000 exemplaren. Alle ingestuurde ontwerpen worden op deze website gepubliceerd. De winnaar krijgt zijn omslagontwerp in vijfvoud op een speciale uitvoering van De gelukkige klas. Van de mooiste inzendingen wordt tevens een expositie ingericht in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Technische specificaties en meer informatie zijn te vinden op http://www.nederlandleest.nl – www.nederlandleest.nl

Nederland Leest 2007

Tussen vrijdag 19 oktober en vrijdag 16 november worden in heel Nederland honderdduizenden exemplaren van De gelukkige klas uitgedeeld aan de leden van de bibliotheek. Om te lezen en om met elkaar over te praten. Vorig jaar werd het boek Dubbelspel van Frank Martinus Arion in een oplage van 725.000 exemplaren verspreid. De landelijke campagne Nederland Leest is een initiatief van de Stichting CPNB en wordt gesponsord door NS.

Nederland Leest, Nederland Ontwerpt is een samenwerking tussen CPNB, Premsela – Dutch Platform for Design and Fashion en de Stichting De Best Verzorgde Boeken.

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 november 2008

Vochtige streken - Charlotte Roche

Dirty reading: Taboes doorbreken met de botte bijl

Afgelopen september was ik op vakantie in Nederland. Met goede vrienden zaten mijn man en ik aan een grote houten keukentafel, dikke kranten op tafel, tijdschriften, een lekker glas wijn er bij, toastjes met Franse kaas, de kinderen languit op een vloerkleed met een nieuw prentenboek De aap met de blauwe billen. Een tijdelijke verandering van omgeving kan het leven soms zeer genietbaar maken … Het gesprek kwam op een roman die nog niet in Nederland te krijgen was, maar de Duitse schrijfster Charlotte Roche werd desondanks in al dat leesvoer dat daar tussen ons in lag uitgebreid geïnterviewd.

Lees meer