Nederland Leest, Nederland Ontwerpt

Tijdens Nederland Leest krijgt iedereen de kans een eigen omslag te ontwerpen. Het ontwerp moet een persoonlijke indruk van het boek verbeelden en kan rechtstreeks op de blanco pocket, of op de digitale omslag die verkrijgbaar is via de website www.nederlandleest.nl gemaakt worden. De blanco pocket is verkrijgbaar in een oplage van 10.000 exemplaren. Alle ingestuurde ontwerpen worden op deze website gepubliceerd. De winnaar krijgt zijn omslagontwerp in vijfvoud op een speciale uitvoering van De gelukkige klas. Van de mooiste inzendingen wordt tevens een expositie ingericht in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam. Technische specificaties en meer informatie zijn te vinden op http://www.nederlandleest.nl – www.nederlandleest.nl

Nederland Leest 2007

Tussen vrijdag 19 oktober en vrijdag 16 november worden in heel Nederland honderdduizenden exemplaren van De gelukkige klas uitgedeeld aan de leden van de bibliotheek. Om te lezen en om met elkaar over te praten. Vorig jaar werd het boek Dubbelspel van Frank Martinus Arion in een oplage van 725.000 exemplaren verspreid. De landelijke campagne Nederland Leest is een initiatief van de Stichting CPNB en wordt gesponsord door NS.

Nederland Leest, Nederland Ontwerpt is een samenwerking tussen CPNB, Premsela – Dutch Platform for Design and Fashion en de Stichting De Best Verzorgde Boeken.

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

29 maart 2009

Recensie: Dingen die op liefde lijken van Hans Hogenkamp

Door Marco van den Broek

Dingen die op liefde lijken is de tweede roman van Hans Hogenkamp, na het geprezen Excuses voor het ongemak. In het nieuwe werk dient zich Job aan, die na een zakelijke afspraak met de mooie Zanne een affaire met haar begint. Hij wordt verliefd en besluit zijn gezin (acht jaar huwelijk en twee kinderen) te verlaten. Job blijkt zich echter te hebben vergist in de relatie met Zanne.

Lees meer