Letterkundig Museum eert Jan Wolkers

Te zien zijn de drukkerskopij van zijn fotobiografie Werkkleding (1971), het typoscript met aantekeningen en correcties van zijn meesterwerk Terug naar Oegstgeest (1965), talloze knipsels en foto’s van onder andere Edith Visser, Steye Raviez en Patrick De Spiegelaere.

In de vaste opstelling van het Letterkundig Museum – Gaan waar de woorden gaan, die 1 november wegens verbouwing en herinrichting sluit – zijn tevens dagboekfragmenten die ten grondslag lagen aan enkele scènes uit Turks fruit (1969) en aantekeningen voor Kort Amerikaans (1962) te lezen. Ook de fameuze rits uit de film Turks fruit (1973) en een schilderij van de schrijver en kunstenaar zijn er te bewonderen..

Letterkundig Museum

Prins Willem-Alexanderhof 5

Den Haag (naast Den Haag CS)

http://www.letterkundigmuseum.nl – www.letterkundigmuseum.nl

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

29 maart 2009

Recensie: Dingen die op liefde lijken van Hans Hogenkamp

Door Marco van den Broek

Dingen die op liefde lijken is de tweede roman van Hans Hogenkamp, na het geprezen Excuses voor het ongemak. In het nieuwe werk dient zich Job aan, die na een zakelijke afspraak met de mooie Zanne een affaire met haar begint. Hij wordt verliefd en besluit zijn gezin (acht jaar huwelijk en twee kinderen) te verlaten. Job blijkt zich echter te hebben vergist in de relatie met Zanne.

Lees meer