Letterkundig Museum eert Jan Wolkers

Te zien zijn de drukkerskopij van zijn fotobiografie Werkkleding (1971), het typoscript met aantekeningen en correcties van zijn meesterwerk Terug naar Oegstgeest (1965), talloze knipsels en foto’s van onder andere Edith Visser, Steye Raviez en Patrick De Spiegelaere.

In de vaste opstelling van het Letterkundig Museum – Gaan waar de woorden gaan, die 1 november wegens verbouwing en herinrichting sluit – zijn tevens dagboekfragmenten die ten grondslag lagen aan enkele scènes uit Turks fruit (1969) en aantekeningen voor Kort Amerikaans (1962) te lezen. Ook de fameuze rits uit de film Turks fruit (1973) en een schilderij van de schrijver en kunstenaar zijn er te bewonderen..

Letterkundig Museum

Prins Willem-Alexanderhof 5

Den Haag (naast Den Haag CS)

http://www.letterkundigmuseum.nl – www.letterkundigmuseum.nl

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 november 2008

Vochtige streken - Charlotte Roche

Dirty reading: Taboes doorbreken met de botte bijl

Afgelopen september was ik op vakantie in Nederland. Met goede vrienden zaten mijn man en ik aan een grote houten keukentafel, dikke kranten op tafel, tijdschriften, een lekker glas wijn er bij, toastjes met Franse kaas, de kinderen languit op een vloerkleed met een nieuw prentenboek De aap met de blauwe billen. Een tijdelijke verandering van omgeving kan het leven soms zeer genietbaar maken … Het gesprek kwam op een roman die nog niet in Nederland te krijgen was, maar de Duitse schrijfster Charlotte Roche werd desondanks in al dat leesvoer dat daar tussen ons in lag uitgebreid geïnterviewd.

Lees meer