Letterkundig Museum eert Jan Wolkers

Te zien zijn de drukkerskopij van zijn fotobiografie Werkkleding (1971), het typoscript met aantekeningen en correcties van zijn meesterwerk Terug naar Oegstgeest (1965), talloze knipsels en foto’s van onder andere Edith Visser, Steye Raviez en Patrick De Spiegelaere.

In de vaste opstelling van het Letterkundig Museum – Gaan waar de woorden gaan, die 1 november wegens verbouwing en herinrichting sluit – zijn tevens dagboekfragmenten die ten grondslag lagen aan enkele scènes uit Turks fruit (1969) en aantekeningen voor Kort Amerikaans (1962) te lezen. Ook de fameuze rits uit de film Turks fruit (1973) en een schilderij van de schrijver en kunstenaar zijn er te bewonderen..

Letterkundig Museum

Prins Willem-Alexanderhof 5

Den Haag (naast Den Haag CS)

http://www.letterkundigmuseum.nl – www.letterkundigmuseum.nl

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

28 augustus 2009

Recensie 'Gerardje, notities van een Reve-liefhebber' - Theodor Holman

Het lijkt de laatste tijd iets stiller geworden rond Gerard Reve, de in 2006 overleden volksschrijver, zoals hij zichzelf graag noemde. Deze stilte zal echter in het najaar worden doorbroken door een vuistdikke biografie van Nop Maas. In de tussentijd mogen we genoegen nemen met dit boek van Theodor Holman, die zich al jaren fan noemt van Reve. Holman ontmoette Reve eenmaal en zag hem nog een aantal malen optreden. Dat is jammer, want de ontmoeting waar het boek mee begint is op z’n zachtst curieus.

Lees meer