Agenda

Almeerse huiskamers staan open voor lezerspubliek tijdens Schrijversblock

Agenda

Zondag 10 november zullen 20 huiskamers rondom het Almeerse Weerwater open staan voor gerenomeerde schrijvers en schrijftalenten tijdens het literair festival Schrijversblock.

De kleinschalige setting van het festival Schrijversblock sprak de afgelopen jaren de bezoekers enorm aan. De formule is simpel: Er zijn drie bezoekrondes. Uit de auteurslijst  worden drie favoriete schrijvers uitgekozen, die vervolgens bezocht worden. De huizen van de gastgezinnen waar de schrijvers optreden liggen rondom het weerwater, in de filmwijk, het centrum, alles op fiets- of loopafstand.

Tessa de Loo komt vertellen over haar historische roman Kenau, die 25 oktober jongstleden uitkwam. De première van de verfilming van dit boek is begin volgend jaar. Verder zijn op het festival aanwezig Kader Abdulah, Robert Vuijsje, Renate Dorrestein, Vonne van der Meer, Thomas Rosenboom, Loes den Hollander, Christiaan Weijts, Bert Natter, Jan van Mersbergen, Vrouwkje Tuinman, Ernest van der Kwast, Christine Otten, Judith Koelemeijer en Khalid Boudou.

Thomas Heerma van Voss publiceerde dit jaar de roman Stern waarmee hij veel critici verraste. Özcan Akyol is ononderbroken op de Nederlandse televisie met zijn debuutroman Eus waarvan de filmrechten zijn aangekocht door Eyeworks. Abdelkader Benali is momenteel in het nieuws door zijn roman Bad Boy geïnspireerd op de Kickbokser Badr Hari. Naïma El Bezaz is bekend van Vinexvrouwen en haar laatste boek In dienst bij de duivel. Verrassend is de komst van Eva Vriend  met haar autobiografische roman Het nieuwe land over Flevoland.

 

Schrijversblock
Zondag 10 november vanaf 13.00 uur
Voor meer actuele informatie en kaartverkoop kijk op www.schrijversblock.nl