Asis Aynan in een 'crossmediale' avond

Onder het motto ‘De literaire avond is dood, lang leve de literaire avond!’ staat er voor dit najaar een nieuwe serie literaire bijeenkomsten op het programma.

Asis Aynan zal op woensdag 5 oktober de eerste schrijver zijn in dit nieuwe programma dat de SLAA (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam) samen organiseert met het Melkweg Theater. In dit programma, 5kwarts genaamd, speelt een schrijver de hoofdrol in zijn eigen compositie. Hij is in de gelegenheid gesteld om zelf gasten uit te nodigen, ongeacht hun discipline, met wie hij een ‘crossmediale’ avond zal verzorgen. De gasten van Aynan zijn: Pieter Pekelharing, Nathalie Baartman, Daniël Lohues (o.v.), Shishunk en Mahdi Acherchour.

Achterliggende gedachte achter dit nieuwe concept is het feit dat veel moderne schrijvers zich niet meer kunnen vinden in het concept van statische voordrachten. Zij willen meer van zichzelf, hun inspiratiebronnen en hun zielsverwante medekunstenaars laten zien. In een compositie van tekst, beeld en geluid wordt de lezer/toeschouwer vervolgens 5 kwartier meegenomen in het (artistieke) leven van de schrijver, dichter en/of denker van die avond.

Er zullen vier van dergelijke avonden georganiseerd worden. Na Asis Aynan op 5 oktober zijn de volgende schrijvers aan de beurt: Ivo Victoria en Rob Waumans op 24 november, Maartje Wortel op 8 december en Krijn Peter Hesselink op 12 januari.

Asis Aynan (Haarlem, 1980) studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam en werkt als docent op een roc. Hij schrijft stukken voor de Achterpagina van NRC Handelsblad en is de bedenker van de BerberBibliotheek; een reeks waarin klassiekers uit Berberlanden verschijnen.

Datum: woensdag 5 oktober
Aanvang: 20.30 uur
Toegang: €10 / €9 (korting) / €5 (studenten)
Locatie: Melkweg Theater, Lijnbaansgracht 234A, 1017 PH, Amsterdam

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

29 november 2010

Recensie door: Rein Swart

Boeiende verwerking van de nazi-tijd aan de hand van het tragische leven van een van de eerste Duitse vliegeniersters

Marga Von Etzdorf was ten tijde van de opkomst van de nazi’s in Duitsland een van de eerste vliegeniersters. Ze werd geboren in 1907 en leefde maar kort. In 1933 schoot ze zichzelf dood in Syrië na een mislukte landing tijdens een tussenstop op weg naar Australië. Daarvoor had ze ook al brokken gemaakt.

Lees meer