Agenda

Avond van de Stadsdichter 9 maart in De kleine Komedie

Agenda

Menno Wigman, vijfde stadsdichter van Amsterdam, valt de eer te beurt de eerste Avond van de Stadsdichter te mogen vervullen. De Avond is een initiatief van de SLAA en wordt gehouden in De Kleine Komedie te Amsterdam. De stadsdichter wordt geïnterviewd over zijn leven en werk en zijn band met de stad waar hij als dichter voor twee jaar mee verbonden is. De presentatie van de Avond is in handen van Lotje Ijzermans.

De Avond van de Stadsdichter is een avondvullend programma. Wigman werd de keuze gelaten de gastenlijst voor die avond samen te stellen. Esther Gerritsen, Delphine Lecompte, Neeltje Maria Min, Thomas Rosenboom en de muziek van Huub van der Lubbe, staan op deze lijst van genodigden.

Volgens de SLAA is de Avond een soort Zomergasten: waarbij het publiek kennis maakt met de dichter door middel van onder andere de optredende dichters en schrijvers die hij bewondert.  Menno Wigman (1966) is dichter, vertaler en essayist, die in 1997 debuteerde  met de bundel ’s Zomers stinken alle steden. Voor zijn bundel Zwart als kaviaar (2001) ontving hij de Jan Campert-prijs. In 2010 verscheen Red ons van de dichters, een bundel beschouwingen. Zijn zeer goed ontvangen laatste bundel Mijn naam is Legioen, verscheen in 2012 bij Prometheus.

De Avond van de Stadsdichter wordt georganiseerd in samenwerking met Stadsdeel Centrum en Het Parool.

 

Avond van de Stadsdichter
De Kleine Komedie
Datum: 9 maart
Aanvang 20.15 uur
Entreekaarten op de website van de SLAA