Agenda

Barts BoekenClub in teken van Amsterdam

Maarten Spanjer, schrijver, acteur, presentator en ras-Amsterdammer, is deze avond te gast om te praten over zijn nieuwste verhalenbundel Spanjer in stukken: een lijvige bundeling van zijn meest markante verhalen van de afgelopen dertig jaar, inclusief niet eerder gepubliceerde verhalen. Voor Spanjer-fans van het eerste uur en ook voor alle liefhebbers van tragikomische verhalen. neemt Spanjer ons mee naar zijn jeugd, voetbal, ontmoetingen met (on)sympathieke BN’ers, kroegverhalen, de reclamewereld en de smoezelige onderkant van Amsterdam.

Walter van den Berg is uitgenodigd naar aanleiding van zijn alom geprezen roman Schuld. In deze vierde roman van Van den Berg maakt Kevin gejatte lap-tops schoon. Vieze filmpjes die hij vindt zet hij online en de vrouwen uit de filmpjes belt hij op. Zijn vader, ‘Zingende Ron’, komt net uit de bak en trekt in bij Sandra. Dat is geen liefde, dat is een afspraak. Ron heeft iets voor haar gedaan en zij doet nu iets voor hem terug. Welkom in het universum van  meesterverteller Walter van den Berg: de harde wereld van de kansarmen in Amsterdam Nieuw-West. Waar mannen in snackbars hangen, rijden in Nissan Sunny’s, lopen op badslippers en hun vrouw slaan.

Muziek wordt verzorgd door muziektrio En Vrac met nummers geïnspireerd op de boeken van Maarten Spanjer en Walter van der Berg. Verder nog de Hebban Proza Pitch, hét podium in Amsterdam voor jong literair talent!

Toegang €10. Voor student en CJP: €6.
11 mei 2016
Aanvang: 20.30
Betty Afalt Complex
Amsterdam