Agenda

Benefietdiner 21 september 2011 Rotterdam

In juli 1999 werd in Antwerpen het Willem Elsschot genootschap opgericht dat zich tot doel stelt het werk van Willem Elsschot levend te houden; ‘het ontsluiten van het literair en zakelijk archief en de bekendmaking van zijn werk’.

Het benefietdiner van het Willem Elsschot Genootschap is sinds 2001 uitgegroeid tot hét literair-culinaire topevenement van Antwerpen en Vlaanderen, met de laatste jaren meer dan 500 disgenoten. Redenen te over, dacht het Genootschap, om ook Nederland te laten meegenieten. En waarom niet in Rotterdam, de stad waar Elsschot woonde en werkte toen hij zijn debuutroman Villa des Roses schreef?

Het Willem Elsschot Genootschap nodigt de liefhebbers van Elsschot uit voor het eerste Nederlandse benefietdiner op 21 september 2011 in de Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis. Onder andere Vic van de Reijt zal spreken over zijn succesvolle biografie Elsschot. Leven en werken van Alfons de ridder.

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, is gastheer van de avond. Patrick Janssens, burgemeester van Antwerpen, zal zijn spitse visie verwoorden op de grootste stilist der Nederlandse Letteren, Willem Elsschot. Nico ter Linden, emeritus-predikant en auteur, zoomt in op De zoekende ziel van Willem Elsschot. Peter Vandermeersch, hoofdredacteur van NRC Handelsblad, zal de gastsprekers inleiden.

Voor alle aanwezigen ligt er, naar goede traditie, een unieke Elsschottiaanse verrassing klaar!

De deelnameprijs per persoon is 175 euro.
U kunt uw deelname bevestigen via het online inschrijvingsformulier.