Agenda

Boekenweekgeschenk Kader Abdolah

Op 7 februari j.l.ontving Kader Abdolah in Amsterdam, uit handen van Ruud Lubbers, het eerste exemplaar van zijn Boekenweekgeschenk De kraai. Het officiële motto van de Boekenweek 2011 luidt: ‘Curriculum vitae – geschreven portretten’. Het Boekenweekgeschenk van Abdolah zal uitkomen in een oplage van ruim 951.000 exemplaren. Het Boekenweekgeschenk De kraai gaat over een uit Perzië gevluchte man die in Amsterdam als makelaar in koffie werkt. In de avonduren verwerkt hij de twee culturen waarin hij leeft in een roman.

Kader Abdolah schrijft een eerbetoon aan zowel de Perzische als de Nederlandse literatuur. Het Boekenweekgeschenk  krijgt de boekliefhebber cadeau tijdens de Boekenweek bij aankoop van ten minste € 12,50 aan boeken  en is dit jaar voor het eerst ook als e-Boekenweekgeschenk beschikbaar.
Het Nationaal Archief en de Koninklijke Bibliotheek spelen op het thema van de Boekenweek in met de tentoonstelling Geschreven portretten, 50 onvergetelijke Nederlanders. De Boekenweek wordt traditioneel geopend in de Stadsschouwburg van Amsterdam met het 60ste Boekenbal: Het I-Boekenbal.
De Boekenweek duurt van 16 tot en met 27 maart