Agenda

Bonita Avenue als hoorspel op de radio

Agenda

De roman Bonita Avenue van Peter Buwalda is bewerkt tot hoorspel en te beluisteren in de vrijdagnachten tussen 00:05 en 00:35 op radio 1. Het is een hoorspel in twintig delen van elk een half uur, waarvan het eerste deel op 10 januari werd uitgezonden.

Bonita Avenue is het verhaal van een angstaanjagende driehoeksrelatie die explodeert tegen het decor van de vuurwerkramp in Enschede.  De ontploffing van S.E. Fireworks begeleidt het knallen van de relatie tussen Joni, (dochter van rector magnificus Siem Sigerius) en fotograaf Aaron Bever. Een Griekse tragedie in de hedendaagse setting van een studentencampus volgens de oeroude wetten van bloedbanden versus internetporno.

De verschillende rollen worden gespeeld door  Jaap Spijkers (Siem Sigerius), Georgina Verbaan (zijn dochter Joni Sigerius), Waldemar Torenstra (haar vriend Aaron Bever), Carine Crutzen (Tineke Sigerius) en Ariane Schluter (Elisabeth Haitink). Regie:  Marlies Cordia en Vibeke von Saher van De Hoorspelfabriek. Scenario: Eva Gouda en Koen Caris.

Muziek en sounddesign: Kuitenbrouwer&Henselmans.
Techniek: Frans de Rond.
Eindredactie: Frans Kotterer (NTR).

Bonita Avenue is een productie van De Hoorspelfabriek , in opdracht van de NTR en deze  productie kwam mede tot stand dankzij het Mediafonds en de NPO.