Agenda

BorderKitchen presenteert interview met de Spaanse auteur Almudena Grandes

Agenda

Borderkitchen presenteert een interview met Almudena Grandes. Zij wordt (in het Engels) geïnterviewd door literair criticus Arjan Peters. 

In De vijand van mijn vader vertelt Grandes het waargebeurde levensverhaal van Nino. Deze avonturenroman is in samenwerking met het hoofdpersonage opgetekend.
Nino is 9 jaar, zoon van een guardia civil in een dorp in het zuiden van Spanje. Met zijn ouders en zus woont hij in de kazerne. In de zomer van 1947 leert hij Pepe el Portugués kennen, een mysterieuze vreemdeling. Pepe wordt zijn grote vriend. Terwijl ze geregeld middagen bij het riviertje doorbrengen met vissen en lummelen, leert Nino ondertussen typen ‘op de boerderij van de blonde’. Daar wonen meisjes en vrouwen van wie de vaders en echtgenoten zijn gedood omdat het ‘rooien’ waren. Langzaam krijgt Nino besef van de strijd die er gaande is en moet hij beslissen aan welke kant hij staat.

Almudena Grandes (Madrid 1960) debuteerde in 1989 met de controversiële roman Episoden uit het leven van Lulu. Daarna schreef ze nog zes romans en drie verhalenbundels. In Spanje is Grandes een van de best verkopende literaire auteurs. In 2010 verscheen haar roman Het ijzig hart, waar ze in eigen land meer dan 650.000 exemplaren van verkocht, en waar ze vele nationale en internationale literaire prijzen mee won.

Deze BorderKitchen wordt georganiseerd in samenwerking met uitgeverij Signatuur. De vijand van mijn vader is uit het Spaans vertaald door Mia Buursma. Oorspronkelijke titel: El Lector de Julio Verne.

 

Donderdag 17 oktober
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Zaal 3 – laboratorium voor de podiumkunsten. Constant Rebecqueplein 20A  in Den Haag (voorheen Zeebelt)
Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar via Theater aan het Spui: bel 070-346 5272 of mail kassa@theateraanhetspui.nl

Meer informatie kunt u vinden op: www.BorderKitchen.nl