Agenda

Café Cossee 29 februari in Theater Perdu

Door Ingrid van der Graaf

Café Cossee met bekende schrijvers die voorlezen uit nog ongepubliceerd werk, muzikale omlijsting en nieuw talent  dat voor het voetlicht treedt.

Uitgeverij Cossee is een zelfstandige en onafhankelijke uitgeverij die zich richt op oorspronkelijk Nederlandse en vertaalde fictie en non-fictie. De uitgeverij is opgericht in het najaar van 2001 en de eerste boeken zijn verschenen in het voorjaar van 2002.

Reden voor de uitgeverij dit jaar een feestje te vieren door vier maal Café Cossee te organiseren in samenwerking met theater Perdu. Cafe avonden waarbij telkens drie bekende of onbekende schrijvers voorlezen uit nog ongepubiceerd werk en een optreden van een muzikant. Tijdens de eerste Café Cossee op 29 februari zijn de volgende schrijvers present:

Jan van Mersbergen debuteerde in 2001 met De grasbijter en won onlangs de BNG Nieuwe Literatuurprijs 2011 voor zijn roman Naar de overkant van de nacht.
Lia Tilon debuteerde met Huizen van papier (2002 Arbeiderspers), bij dezelfde uitgever de roman Nummer 3 (2005) en in maart 2012 wordt de roman Zielhond verwacht bij uitgeverij Cossee.
Jeroen van Kan, journalist en presentator van het radioprogramma De Avonden van de VPRO en redacteur van literair tijdschrift Tirade.
De muzikale gast is: The Secret Love Parade, waarvan hier een optreden te zien is bij De Wereld Draait Door  (2010).
Entree is gratis!

Tijdens dit jubileumjaar zullen er nog drie Café Cossee georganiseerd worden en zal Café Cossee ook in de boekhandel plaats vinden.

 

Café Cossee

Theater Perdu
29 februari vanaf 20:00 uur
Kloveniersburgwal 86
Amsterdam