Agenda

Coetzee festival ? Amsterdam

Ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van schrijver en Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee organiseren uitgeverij Cossee en het centrum De Balie van 13 tot en met 17 mei een veelzijdig driedaags festival rondom zijn werk.

Landgenoot en kenner van Coetzee’s werk David Attwell gaat in op de geschiedenis van Zuid-Afrika in relatie tot de biografie van Coetzee. Hans Achterhuis houdt een lezing over moraal en geweld in het werk van Coetzee.
Onder de titel De schitterende schoonheid van dit boek spreken zeventien schrijvers, theater-makers, filosofen en andere kunstenaars ten overstaan van Coetzee zelf, hun voorkeur uit voor een van zijn boeken. Daaraan werken o.a. mee: Anna Enquist, Marlene van Niekerk, Pieter de Buysser, Hans Croiset, Aleid Truijens, Kees Weeda en Heleen Pott. De presentatie is in handen van Isolde Hallensleben.
Op de laatste middag volgt een discussie over het engagement van de kunstenaar.

Niet alleen in woord maar ook in beeld is er aandacht voor de invloed en kracht van Coetzee. De voorstelling Braakland wordt zeven keer op locatie gespeeld en elke dag zijn er films te zien die zijn geïnspireerd op romans van Coetzee: namelijk Disgrace van Steve Jacobs en Dust van Marion Hänsel.

Een uitgebreid programma is te vinden op de website van De Balie.
De kaartverkoop voor dit festival start op 15 april 2010.