Agenda

Cristina Branco opent festival Literaire Meesters met fado op tekst van Slauerhoff

De derde editie van het Utrechtse festival ‘Literaire Meesters’ is dit najaar gewijd aan de dichter J. Slauerhoff (1898-1936). Na twee uitverkochte edities rond de buitenlandse auterurs Pessoa en Lorca is het festival voor het eerst gewijd aan een Nederlandse auteur. Van 10 tot en met 25 november 2012 komt de literaire grootmeester Slauerhoff tot leven in muziekoptredens, theateruitvoeringen, lezingen, filmvertoningen, voordrachten en een expositie. Daarnaast verschijnt er een speciale bundel met nog niet eerder gepubliceerd werk van de dichter. Het festival zal op 10 november worden geopend door de vermaarde fadozangeres Cristina Branco. Nog één keer zal ze haar inmiddels klassiek geworden repertoire van fado’s op teksten van Slauerhoff ten gehore brengen.

J. Slauerhoff (1898 – 1936) is één van de bekendste Nederlandse dichters uit de eerste helft van de 20e eeuw. Zijn diep melancholische gedichten vol Weltschmerz en zijn leven als wereldreiziger en bohémien spreken nog altijd tot de verbeelding. Filmfragmenten, gesprekken en voordrachten geven tijdens de openingsvoorstelling een beeld van de eeuwige werver Slauerhoff. Daarnaast wordt ook een nieuw boek gepresenteerd door samenstellers en Slauerhoff kenners Menno Voskuil en Arie Pos. Met veel onbekende en deels ongepubliceerde gedichten en brieven is deze bundel een rijke aanwinst voor de Slauerhoff liefhebber.

Vraag de programmagids van het Slauerhoff-festival aan, met uniek beeldmateriaal, tijdslijn en informatie over Slauerhoff.  Klik hier om de gids aan te vragen

 

Festival Literaire Meesters van 10 t/m 25 november 2012

Opening: 10 nov 2012
Aanvang: 20:00 uur
RASA
Pauwstraat 13a, Utrecht
Entree € 22,50 / € 17,50
uitverkocht