Agenda

Cultuurnacht van Tilburg

Zaterdag 29 oktober is de eerste Cultuurnacht van Tilburg. De stad pakt uit met een afwisselend en levendig programma tot in de late uren van de nacht. Speciaal voor deze eerste editie bundelen meer dan dertig podia, culturele organisaties, cafés, galerieën, onderwijsinstellingen én een groot aantal makers (amateur en professioneel) hun krachten tot een avond die verwondert, verrast en bij blijft.

Het brabantskenniscentrum kunst en cultuur doet mee aan de Cultuurnacht van Tilburg op zaterdag 29 oktober. Deze avond is de expositieruimte geopend tot 23.00 uur en zijn er verschillende activiteiten. Met onder meer de expositie Huize Brabant, buitenfilm en een lezing door Gummbah. De Cultuurnacht van Tilburg voert langs bijzondere programma’s, verrassende locaties en toont de stad als podium in al zijn culturele facetten

Tijdens deze cultuurnacht opent Audax Textielmuseum Tilburg haar deuren op ongewone tijden, maar met een spannend programma voor fashionista´s en designliefhebbers. Het terras van het museum wordt omgebouwd tot buitenbioscoop met CosyMo’s Solar-Cinema. Een compilatie van films van Brabantse filmmakers op het gebied van textiel, design en mode wordt vertoond.
Gummbah zal een lezing geven over zijn nieuwe boek ‘Net niet verschenen boeken’, over absurdistische titels, gedichten en tekeningen.
Verder op het programma: Thee Autograph Lookalike Man van Sander van Bussel en La Melis met Arbre deux Chantepleure. Gedurende deze avond is er muziek van Fedby machines, een onafhankelijk elektronisch muzikant uit Tilburg. Ook is de expositieHuize Brabant, over design uit Brabant, deze avond geopend.

Een passe-partout voor de Cultuurnacht van Tilburg kost €5,-.
De passe-partout geeft toegang tot het complete programma bij alle deelnemende locaties

 

Meer informatie:
www.bkkc.nl/cultuurnacht

www.tilburgtextiles.nl