Agenda

David Grossman in Nederland en België

Naar aanleiding van het verschijnen van zijn nieuwe boek Een vrouw op de vlucht voor een bericht is David Grossman (1954)  in Nederland en in België.

Een vrouw op de vlucht voor een bericht is het verhaal van een vrouw, haar twee zoons en hun verschillende vaders. Israël verkeert in staat van alarm. Als haar jongste zoon, Ofer, wordt ingezet bij een militaire actie op de Westelijke Jordaanoever vlucht zijn moeder het huis uit, bang voor een slecht bericht. Ze wandelt vele dagen door het land en doet het enige wat ze kan om haar zoon te beschermen: ze praat over hem en herleeft zijn levensverhaal. Een verhaal waarin de kwetsbaarheid en de angst om het bestaan samenvallen met de zorgen om een gewoon en veilig gezin.

 David Grossman in Amsterdam

Op 11 januari interviewt schrijver Marcel Möring de Israëlische schrijver David Grossman in het museumcafé van het Joods Historisch Museum. Grossmans nieuwe roman Een vrouw op de vlucht voor een bericht is een monumentaal boek dat nu al beschouwd wordt als een hoogtepunt in de geschiedenis van de hedendaagse literatuur.

  • Maandag 11 januari 2010
  •  Aanvang 20.00 uur, het museum is open vanaf 19.30 uur
  • Lokatie: Joods Historisch Museum, Amsterdam
  • Voertaal Engels
  • Entreeprijs 10 euro (incl. gratis rondleiding JHM en koffie)

Na afloop van het gesprek zal Grossman zijn boeken signeren en is er de mogelijkheid om een rondleiding door het museum te krijgen.

Voor meer informatie www.JHM.nl , reserveren noodzakelijk (via e-mail)

 

David Grossman in Brussel

In de reeks Het Europa van de schrijvers nodigen literaire organisatie Het beschrijf en cultureel centrum Flagey auteurs van wereldformaat uit met werk dat impact heeft op het denken in en over Europa. Op 14 januari a.s. is David Grossman te gast. Journaliste en literair recensente Annelies Beck praat met hem over het gezin en de grote geschiedenis, de mechanismes van oorlog en macht en de rol van Europa in het Israëlisch-Arabisch conflict.

  • donderdag 14 januari 2010
  • Aanvang 20.15 uur
  • Lokatie: Flagey, Brussel
  • entree: € 10,-

Voor meer informatie en boekingen: www.flagey.be of www.beschrijf.be

 
David Grossman (Jeruzalem, 1954) publiceerde onder meer de romans Zie: liefde (1990), Het zigzagkind (1996), Jij bent mijn mes (2000), De stem van TamarDe uitvinder van geheimen, Haar lichaam weet het en het non-fictieboek Angst vreet de ziel op. Berichten uit een oorlog die niemand winnen kan.

Over: Een vrouw op de vlucht voor een bericht
‘Ik kom woorden tekort om de invloed te beschrijven die het boek op mij heeft. Deze roman, die je recht in de ogen kijkt, is een van de meer betekenisvolle – en wonderbaarlijke – die ooit in Israël zijn geschreven. De roman is zeldzaam menselijk en vol leven, en bovenal bevat Grossman het verbazingwekkende vermogen gedurende alle 880 bladzijden de menselijkste en heftigste gevoelens van de lezers te wekken. Ik heb het gevoel dat ieder van ons na lezing van dit boek een beetje een ander mens zal zijn.’ – Menachem Peri, Tel Aviv

 

Een vrouw op de vlucht voor een bericht

Vertaald door: Ruben Verhasselt

Prijs: tot 1 januari 2010: € 29,90, daarna € 36,90

Verschenen bij: Uitgeverij Cossee