Agenda

De Nederlandse maagd – Marente de Moor

In haar tweede roman die eind autustus bij uitgeverij Querido zal verschijnen, trekt Marente de Moor de lezer onverbiddelijk een wereld in van schermen, oorlogsdreiging en liefde.

Zomer 1936. Janna, een jonge Nederlandse schermster, wordt door haar vader op de trein gezet om in de leer te gaan bij zijn oude vriend, maître Egon von Bötticher. Egon, een huzaar die gewond en verbitterd is teruggekeerd uit de Eerste Wereldoorlog, slijt zijn dagen op een verlaten landgoed bij Aken. Hier geeft hij les aan twee beeldschone tweelingbroers en organiseert hij bloedige Mensur- duels voor studenten. Binnen de poorten van deze eigenaardige wereld gaat Janna, hopeloos verliefd op haar ontoeschietelijke maître, op zoek naar antwoorden. Wat is er twintig jaar geleden tussen hem en haar vader voorgevallen, en wie moet de rekening vereffenen? Gaandeweg dringt de buitenwereld het leven op het landgoed binnen en komt het tot een dramatische ontknoping.

In de rubriek ‘in voorbereiding’ besteedt de VPRO aandacht aan Marente de Moor en haar nieuwe boek. Op de website van Athenaeum Boekhandel zijn de eerste pagina’s te lezen.

Marente de Moor is zondag 5 september te gast op Manuscripta, aanvang: 16:30.

De Nederlandse maagd

Auteur: Marente de Moor
Verschijnt bij: Uitgeverij Querido (augustus 2010)
Prijs € 18,95