De Redactie

Carolien Lohmeijer (hoofdredactie) is freelance redacteur met een achtergrond in de wetenschappelijke uitgeverij. Zij leest graag Joodse literatuur (I.B. en I.J Singer, Meir Shalev, Primo Levi), biografieën en autobiografieën (Privé Domein) en literatuur in een historische context . In haar favoriete boekenlijstje staan o.a. Narziss en Goldmund (Herman Hesse), De vier maaltijden (Meir Shalev), Verre Jaren (Konstantin Paustovskij), De pest (Albert Camus) en wat recenter, In het huis van de dichter (Jan Brokken) en De wet van Spengler (Jaap Scholten).

Ingrid van der Graaf  (1955) volgde de opleiding Uitgeverij bij VOB Boekacademie, ging naar Schrijversvakschool Amsterdam. Aandachtig lezer van debuten; dagelijks lezer van van alles en nog wat. Recensies van Ingrid van der Graaf.

Liliane Waanders (1963) werkte als hoofd/directeur in diverse openbare bibliotheken en maakte later de overstap naar de journalistiek. Na politieke verslaggeving en schrijven over afstand en adoptie is nu de literatuur haar voornaamste aandachtsgebied. Ze maakt er een sport van oeuvres te completeren, maar beleeft net zoveel plezier aan lezen van debuten. De nadruk ligt op Nederlands proza, wat buitenlandse auteurs als Breyten Breytenbach, Marguerite Duras, Ali Smith, Jeanette Winterson niet buitensluit. Geen snelle lezer, maar wel dagelijks met een jaarlijks gemiddelde van zo’n 175 gelezen boeken. Daarnaast voedt ze bijna dagelijks haar literaire website Hanta.

Menno Hartman (1971) is oprichter van Literair Nederland (2002) en uitgever bij Uitgeverij Van Oorschot en blogt op de website van het literaire tijdschrift Tirade.

 

 

Redactieraad
De redactieraad bestaat uit specialisten op verschillende gebieden van de literatuur en fungeert als adviesorgaan voor de redactie. De raad brengt gevraagd en ongevraagd advies uit en bestaat uit:

  • Ralf Grüttemeier (hoogleraar Nederlandse letterkunde aan de Carl van Ossietzky Universität Oldenburg)
  • Atte Jongstra (auteur)
  • Joos Kat (voormalig directeur Wereldbibliotheek)
  • Michiel van Kempen (publicist, bijzonder hoogleraar West-Indische Letteren )
  • Lisa Kuitert (Hoogleraar Boekwetenschap Universiteit van Amsterdam)
  • Bas Kwakman (directeur Poetry International)
  • Barber van de Pol (auteur, vertaler)
  • Thomas Vaessens (Hoogleraar Moderne Letterkunde Universiteit van Amsterdam)
  • Dirk van Weelden (auteur)

 

 

steun-ons@2x

Nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief. Geef hieronder uw emailadres op: