Agenda

De Salon met Gerard Koolschijn over Herman Hissink

In samenwerking met het Letterkundig Museum verzorgt de Salon van Hans Spit op 3 april weer een literaire middag. Te gast is deze middag Gerard Koolschijn, schrijver en vertaler van Griekse literatuur en bezorger van het boek Natuurlijk bestaat God: een selectie uit de dagboeken en brieven van de legendarische leraar Nederlands Herman Hissink, (1915-2011). Hissink was van 1944 tot 1987 een centrale figuur op het ’s Gravenhaags Christelijk Gymnasium, later Sorghvliet.

Hissink was een groot kenner van de natuur, waarin hij op talloze excursies generaties leerlingen inwijdde. Hij was een bevlogen toneelregisseur, die stukken op de planken bracht van Euripides tot Anouilh en hij was een verwoed reiziger, die met zijn leerlingen door Frankrijk, Italië en vooral Griekenland trok – ruige kampeer- en trektochten door ongerepte, vaak onherbergzame natuur. Zijn dagboeken, waaronder een meeslepend oorlogsdagboek, en brieven beslaan zijn hele leven.

Gerard Koolschijn praat deze middag over het boek van Herman Hissink waarbij hij uitvoerig zal ingaan op Hissinks kritiek op het humanisme van het moderne christendom, en het gebrek aan metafysische bezieling.

 

Reserveren: spit.hans@gmail.com, of mobiel: 06-81309892.

 

3 april 2016
Aanvang: 13.30, entree € 10,-- (incl. koffie/thee/drankje)
Letterkundig Museum, Prins WA Hof 5
Den Haag