Agenda

De Week van de Klassieken ? 14 tot 25 april 2010

In de week van 14 tot 25 april a.s. vindt weer de Week van de Klassieken plaats, met als thema Helden. De week is een initiatief van de uitgeverijen Atheneum en Ambo in samenwerking met tal van andere culturele organisaties. Participanten zijn een aantal musea, (Tresoar in Leeuwarden, Het Allard Pierson Museum in Amsterdam, het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, Het Valkhof in Nijmegen en het Gallo-Romeins Museum in Tongeren), het Historisch Nieuwsblad, de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA), Spui 25 Amsterdam, het Nederlands Klassiek Verbond (NKV), Kennislink, en diverse gymnasia.

Ter gelegenheid van deze week verschijnen er bij Atheneum en Ambo een aantal nieuwe edities en uitgaven. Eén daarvan is een nieuwe uitgave van het heldenepos bij uitstek, de Ilias van Homerus in een vertaling van Patrick Lateur. Tegelijkertijd wordt er een nieuwe pocketreeks gelanceerd: de Atheneum Pockets, met hoogtepunten uit het fonds.
Bij uitgeverij Ambo zijn dit jaar o.a. al de boeken Hadrianus van Anthony Everett en De Joodse Oorlog & Uit mijn leven van Flavius Josephus verschenen.

Tijdens de Week van de Klassieken worden er o.a. bij musea en boekhandels een groot aantal uiteenlopende tentoonstellingen en lezingen georganiseerd zowel voor volwassenen als voor jongeren en kinderen. Ook zal dit jaar weer de Ken-je-Klassiekenquiz voor scholieren plaatsvinden, met een grote finale in Leiden.

Op de website van de Week van de Klassieken  is alle informatie en een overzichtelijke agenda terug te vinden.