Agenda

Dichter Elly de Waard in gesprek met Wim Brands

SLAA presenteert volgende week woensdag 9 november een avond praten over dichten, kijken en terugkijken met Elly de Waard geïnterviewd door Wim Brands.

Elly de Waard (1940) schreef meer dan vijftien jaar over popmuziek voor de Volkskrant en Vrij Nederland en gold als een der spraakmakers op dit terrein. Ze debuteerde in 1978, met de bundel Afstand. Van meet af aan nam ze als dichter een duidelijke stelling in. Ze keerde zich tegen het supremaat van de Vijftigers en pleitte voor meer ruimte voor de lyriek in de poëzie waarin op directe wijze uiting wordt gegeven aan gevoelens. Emily Dickinson, Sylvia Plath, Vasalis en Ida Gerhardt waren haar grote voorbeelden. Om de Nederlandse poëzie nieuw leven in te blazen moest naar haar mening, de agressiviteit en emotionaliteit van de popmuziek er in doorklinken.

Op tafel een onaf gedicht, aan tafel Elly de Waard en Wim Brands: de ene vraag buitelt over de andere heen, uit het ene onderwerp volgt het andere: hoe gaat het dichten? Welke invloed heeft haar vroegere leefgezel Chris J. van Geel op haar dichtwerk gehad?Volgt de voormalige muziekrecensente de hedendaagse muziek nog? En over verbindingen gesproken: Wat vindt ze van YouTube, Facebook, kortom, hoe ervaart ze de huidige tijd?

Een avond die meer nog dan een hommage aan een van de belangrijkste dichters van Nederland inzicht verschaft, in de wereld waaruit De Waards poëzie is opgebouwd. Een wordingsgeschiedenis die net zo onaf is als het gedicht waar de avond mee begint.
Klik op de volgende links voor meer informatie over Elly de Waard en haar leven met dichter en beeldend kunstenaar Chris van Geel ((1917-1974):
Lees verder…
Lees verder…

 

Woensdag 9 november / aanvang 20:00 uur  / BettyAsfalt Complex
Nieuwezijds Voorburgwal 282

Reserveren
Reserveren kan per mail kassa@bettyasfalt.nl. Geef aan naar welke voorstelling je wilt en het aantal personen.
T 020 – 6264695