Agenda

Expositie WAD Poëzie van 28 januari tot 29 april 2012

Poëzie als voedsel voor de ziel maar ook als bron van emotie voor kunstenaars. Bron van inspiratie voor dit project is het gedicht Nazomer van Lucebert.

De belangrijkste missie van World Art Delft (WAD) is: wereldkunst als inspiratiebron voor onze samenleving. WAD wil culturele grenzen overbruggen, of het nu gaat om overeenkomsten of verschillen, individuen of groepen. WAD is een stichting die als doel heeft internationale kunst te presenteren en educatieve projecten ontwikkelen. Het is gelegen in een prachtig uniek beschermd natuurgebied, waar zij tentoonstellingen organiseert voor internationale kunstenaars.
De tentoonstelling laat originele kunstwerken zien van 21 beeldend kunstenaars uit binnen en buitenland, zoals: Olaf de Baar, Simone ten Bosch, Wolfgang Brenner, Ann Derkx, Georgia Grigoriadou, Claudia Haberkern, Hiromi Isogami, Apostolos Kotoulas, Paula Kouwenhoven, Masahide Kudo, Theodore Lalos, Hendrik van Leeuwen, Yvonne Muizert. Els Otten, Marisa Polin, Marius Quee, Jun Sato, Dodog Soeseno, Karola Teschler, Tamaar Tóth Varjú en Noriko Yida.

De tentoonstelling wordt officieel op 28 januari 2012 geopend tegelijk met het evenement De Avond van de Poëzie. Joost Verhoeff presenteert dan de volgende zes dichters: Mohammed Abu Leil, Sieger Baljon, David Boelee, Julien Holtrigter, Peter Knipmeijer en Coen Peppelenbos. World Art Delft wil ook de schoonheid van taal en beeldende kunst dichterbij jongeren brengen. Docenten krijgen een lesbrief als handleiding, waarin lessuggesties voor poëzie en beeldende kunst verwerkt zijn. Ook zullen jongeren de tentoonstelling over Lucebert´s Nazomer kunnen bewonderen en ervaren.

‘Nazomer
Ik heb in het gras mijn wapens gelegd
en mijn wapens gaan geuren als
gras
ik heb in het gras mijn lichaam gelegd
mijn lichaam is geurig als
hout bitter en zoet

dit liggen dit nietige luchtige liggen
als gele foto liggend in
water
glimmend gekruld op de golven
of bij het bos stoffig van lichaam en
schaduw

oh grote adem laat de stenen nog niet opstaan
maak nog niet zwaar hun
wangen hun ogen
kleiner gebrilder en grijzer

laat ook de minnaars nog liggen en stilte
zwart tussen hun zilveren oren
en ach
laat de meisjes hun veertjes nog schikken en glimlachen’

uit: 9000 jakhalzen zwemmen naar Boston

Avond van de Poëzie – 28 januari 2012
aanvang: 19 uur
meer informatie: Paula Kouwenhoven, James Sittrop