Agenda

Filmpremière: ‘Neruda’

In samenwerking met het Louis Hartlooper Complex presenteert Het Literatuurhuis op donderdag 8 december de filmpremière Neruda, over de Chileense dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda. Voorafgaand aan de film geeft Barber van de Pol, die vele werken van Neruda naar het Nederlands vertaalde, een inleiding.

Over de film Neruda
Santiago, 1948: politie-inspecteur Oscar Peluchonneau (Gael García Bernal) opent in opdracht van president Videla de jacht op dichter Pablo Neruda, die kritiek heeft geuit op het rechtse regime. Voor Neruda biedt de vervolging heroïsche mogelijkheden, een kans om tegelijk een vrijheidssymbool én een literaire legende te worden. Maar dat laat de eigenwijze Peluchonneau, die zelf ambities heeft om de held van het verhaal te worden, niet zomaar gebeuren.

Pablo Larraín, meesterregisseur van No en El Club, overtreft het genre van de standaard biopic door elementen uit films noirs en westerns te combineren in deze tragikomische en bij vlagen surreële film over Nobelprijswinnaar Pablo Neruda. Met prachtig uitgelichte scènes waant de kijker zich in de geschiedenis van Chili.

Dit programma is gratis voor Huisvrienden van Het Literatuurhuis (vol=vol). De reguliere ticketverkoop loopt via Louis Hartlooper Complex.
Nog geen huisvriend? Word nu lid en ga gratis/met fikse korting naar zes programma’s van Het Literatuurhuis.

Klik hier om huisvriendticket te reseveren.
Klik hier om reguliere tickets te bestellen.

 

8 december 2016
Aanvang: 8 december 2016, 19:15 uur
Louis Hartlooper Complex - Tolsteegbrug 1
Utrecht - Entree €6 / gratis voor Huisvrienden Met Barber van de Pol (inleiding)