Finalisten NK Poetry Slam 2014 bekend

Nieuws van de redactie

Woensdag 15 januari werden Arnoud Rigter, Daniël Vis, Gijs ter Haar, Josse Kok, Lotte Dodion, Maaike Haneveld, Niels Terhalle en Sannemaj Betten door bezoekers en juryleden verkozen tot finalisten van het NK Poetry Slam 2014.

Tijdens de landsfinale op zaterdag 1 februari, zullen een vakjury en het publiek  bepalen wie de beste poetry slammer van het jaar zal zijn. De winnaar gaat naar huis met de titel ‘Slampion 2014’, € 1000 en de Gouden Vink wisseltrofee, vernoemd naar inspiratiebron van vele poëzieperformers Simon Vinkenoog. De winnaar treedt in de voetsporen van eerdere ‘Slampions’ als Erik Jan Harmens (2002), Ellen Deckwitz (2009) en Kira Wuck (2011) voor wie het winnen van de NK Poetry Slam hun landelijke doorbraak als dichter betekende.

‘Slammen is een toetssteen of je gedichten werken. Filosofisch geneuzel en moeilijk doen om het moeilijk doen, worden meteen afgestraft. Aangezien er niet al te veel poëzie wordt gelezen, is slam de ultieme kennismaking met de dichtkunst, voor het publiek en voor jezelf als jonge dichter. Opeens worden deuren voor je geopend, die anders lang gesloten zouden blijven.’ Aldus Ellen Deckwitz die samen met Daan Doesborgh de finale presenteert.

De jury bestaat dit jaar uit Ester Naomi Perquin, Arjen Lubach en Andy Fierens. De muziekband Town of Saints completeert de feestelijke avond.

Poëzieweek 2014
De finale van het NK Poetry Slam vindt dit jaar voor het eerst plaats als onderdeel van de Poëzieweek (30 januari – 5 februari). Het thema van de Poëzieweek is ‘Verwondering’ en K. Schippers schrijft het poëziegeschenk.

Finale NK Poetry Slam 2014
zaterdag 1 februari, 20.00 uur
RASA, Utrecht

Zie voor meer informatie & kaartverkoop NK Poetry Slam.

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

30 mei 2010

Recensie door: Dominique Rothengatter
Recensie door Dominique Rothengatter

Nomade is een pakkend en helder betoog van een waar vertelster.

Aanvankelijk stond ik sceptisch tegenover dit tweede boek van Ayaan Hirsi Ali. Dit daar ze in de media de afgelopen jaren niet altijd even positief geportretteerd is, mede door haar pittige uitlatingen als politicus op het gebied van de islam. Maar tegelijkertijd was ik óók heel nieuwsgierig naar wat Ayaan allemaal te vertellen zou hebben in Nomade.

Lees meer