Agenda

Fototentoonstelling: Nicolas Bouvier 8 april – 8 mei

Fototentoonstelling: Nicolas Bouvier, L’oeil du voyageur (Het oog van de reiziger) in Maison Descartes, Amsterdam.
Opening op woensdag 8 april om 18 uur, loopt door tot en met 8 mei. Toegang gratis. Openingstijden: ma t/m do 10-20 uur, vrij 10-17 uur.

De tentoonstelling bestaat uit 30 zwart-wit foto’s, die voor het merendeel nooit eerder vertoond zijn. De foto’s zijn gemaakt tussen 1953 en 1955 tijdens de rondreis van Nicolas Bouvier van Genève naar Ceylon. Deze reis heeft hij ook beschreven in het boek L’usage du Monde in 1963.
De foto’s van deze beginreis zijn vrij eenvoudig. Nicolas Bouvier wilde de “doofheid van de wereld” bezweren, waardoor zijn foto’s een wezenlijke echtheid bevatten, dat lijnrecht tegenover het tegenwoordige toerisme en de huidige vrijetijdsbesteding staat.
De fotoverzameling van Nicolas Bouvier maakt onderdeel uit van een depot in het Musée de l’Elysée. De tentoonstelling en het boek L’oeil du voyageur (in samenwerking met uitgeverij Hoëbeke, Parijs, 2001) zijn samengesteld door Daniel Girardin, museumconservator en hoofd van de tentoonstelling, gepresenteerd in het Musée de l’Elysée in 2001. (bron: Maison Descartes)

De tentoonstelling is samengesteld door het Musée de l’Elysée in Lausanne (Zwitserland).
In samenwerking met de Zwitserse Ambassade in Den Haag.
Voor meer informatie: www.maisondescartes.com