Agenda

Gastoptreden Antjie Krogt tijdens NK Poetry Slam 2015

Agenda

De Zuid-Afrikaanse dichter Antjie Krog verzorgt een uniek gastoptreden tijdens de finale van het NK Poetry Slam 2015 op 30 januari in TivoliVredenburg.

Op de hoofdact na is het finaleprogramma daarmee bekend. De hoofdact bestaat uit acht, nog niet bekende finalisten. Eerst zullen achttien regionale slampkampioenen het op woensdag 14 januari in twee halve finales tegen elkaar opnemen. De halve finalejury  (Ingmar Heytze, Vrouwkje Tuinman, Hanneke van Eijken, Lucas Hirsch, Jeroen Naaktgeboren en Boris de Jong) én het publiek bepalen wie de acht beste poetry slammers van Nederland zullen zijn. Deze finalisten treden vrijdag 30 januari op in TivoliVredenburg waar ze met elkaar de strijd zullen aangaan om de titel Slampion 2015. Deze titel levert de winnaar 1000 euro en de Gouden Vink-trofee op. Vernoemd naar Simon Vinkenoog – grondlegger van poetry slam in Nederland.

De poetry slammers zijn per loting verdeeld over twee locaties in Utrecht: Hofman Café en Theatercafé De Bastaard, waar beide halve finales gelijktijdig plaatsvinden. Per locatie gaan vier kandidaten door naar de finale van het NK Poetry Slam 2015. Onder andere Literairnederland poëzierecensent Maarten Buser heeft zich met zijn optreden en gedichten deze halve finale binnen geslampt.

Kijk op www.nkpoetryslam.nl. voor meer informatie en alle namen van de halve finalisten.

Het NK Poetry Slam is de enige landelijke poëziewedstrijd waarin tekst en voordracht van de kandidaten even zwaar meetellen in de beoordeling. Traditioneel brengt het evenement  nieuw dichttalent voort dat zowel met gepubliceerde dichtbundels als op diverse podia hoge ogen gooit. Slampions uit het verleden zijn onder meer Erik Jan Harmens, Krijn Peter Hesselink, Ellen Deckwitz, Kira Wuck en Daniël Vis.

Halve finales NK Poetry Slam 2015
Woensdag 14 januari
20.00 uur
Hofman Café & Theatercafé De Bastaard, Utrecht
Gratis toegang

Finale NK Poetry Slam 2015
Vrijdag 30 januari
20.00 uur
TivoliVredenburg (Cloud Nine), Utrecht
€12,50 (regulier) / €10,00 (CJP)