Agenda

Gedichten in de Brusselse metro

In de Brusselse metro kan iedereen vanaf 26 september 2011 genieten van poëzie. Vanaf die datum zullen een maand lang in een aantal belangrijke stations 21 gedichten uit 21 landen in 18 verschillende talen te lezen zijn. De gedichten worden in hun originele taal getoond naast hun Franse en Nederlandse vertaling. De lancering van dit project Transpoesie gaat gepaard met een aantal culturele festiviteiten die focussen op poëzie, beweging en meertaligheid.

Een van de deelnemende dichters is Lieke Marsman met haar gedicht Oerknal. Lieke Marsman is op 26 september 2011 ook in actie te zien samen met enkele van haar Europese Transpoesie collega’s tijdens een literaire avond in PassaPorta.

De Europese dag van de Talen wordt dit jaar voor de 10e keer georganiseerd en is vooral gericht op scholieren. Het thema van 2011 is  ‘Met talen kom je verder!’ Leerlingen komen verder door vreemdetalenkennis: verder op school, verder in hun carrière en…verder dan de grens! Ga voor meer informatie naar de website.