Agenda

Genomineerden VSB Poëzieprijs op tournee

door Ingrid van der Graaf

Voordat op 25 januari bekend wordt gemaakt wie de jaarlijkse VSB Poëzieprijs 2011 heeft gewonnen, maken de vijf genomineerde dichters Anne Vegter, Erik Spinoy, Willem Jan Otten, Jan Lauwereyns en Peter Ghyssaert een tournee door België en Nederland zodat het publiek zelf kan oordelen wie de prijs toekomt. De prijs wordt uitgereikt aan de vooravond van Gedichtendag. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 25.000.
Sinds het ontstaan van Gedichtendag, is er in Groningen de Poëziemarathon, dit jaar voor de dertiende keer. Groningen staat op 25 en 26 januari 2012 weer bol van de dichters, met een impressie van wat er vandaag de dag toe doet op poëziegebied in Nederland en België.
Om te beginnen op zaterdag 14 januari de Proloog van de Poëziemarathon. Met een speciaal programma rond de genomineerden onder leiding van Coen Peppelenbos presenteren de vijf genomineerden, waarvan Jan Lauwereyns op DVD, hun werk aan het publiek.

De avond begint om 20:00 uur.
toegang is gratis.
Het Paleis, Boterdiep 111, Groningen.

Donderdag 19 januari praat Johan de Boose met drie van de vijf genomineerde dichters over hun genomineerde bundels in het Letterenhuis te Antwerpen. Peter Ghyssaert (Ezelskaakbeen), Willem Jan Otten (Gerichte gedichten) en Erik Spinoy (Dode kamer).
Minderbroedersstraat 22 te Antwerpen
Tijd 12.30 – 13.30 uur

Kijk op poetry.poetry.nl/read/genomineerden-vsb-pozieprijs-op-tournee? waar ten lande het werk van de genomineerden nog meer te bewonderen/bekritiseren is.

Uitreiking VSB Poezieprijs
Woensdag 25 januari 20:00 uur
Nicolaïkerk, Utrecht
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar