Agenda

Hommage aan Joseph Roth in Amsterdam en Oostende

Agenda

Op 19 mei en 1 juni wordt er door Nederlandstalige schrijvers en acteurs, een hommage gebracht aan Joseph Roth (1894-1939). Muziek en zong wordt verzorgd door de Muncher Kammerspiele. De voorstellingen worden respectievelijk in Amsterdam en Oostende gebracht.

Deze maand is het 75 jaar geleden dat Joseph Roth overleed. Zijn leven speelde zich merendeels af in hotels. Met Vlucht zonder einde. Hommage aan Joseph Roth, regisseert Johan Simons een keuze uit Roths teksten en vertelt daarmee het verhaal van diens laatste levensjaren die zich kenmerkten door eindeloze omzwervingen.  

Aan de voorstelling werken o.a. mee: Geert Mak, Pierre Bokma, Tommy Wieringa, Tom Lanoye, Arnon Grunberg, Gene Bervoets, Joke van Leeuwen, Tom Lanoye, Stefan Hertmans, Ans Van den Eede, Elsie de Brauw. 

Van de Münchner Kammerspiele doen o.a. mee André Jung, Kristof Van Boven, Steven Scharf, Anna Drexler en Christian Löber.
De muzikanten zijn Sachiko Hara (piano), Mathis Mayr (cello) en Stefan Schreiber (basklarinet).
Els Snick is verantwoordelijk voor de samenstelling van de teksten, Koen Tachelet verzorgt de dramaturgie.

19 mei Stadsschouwburg Amsterdam
Aanvang 20.00 uur
Kaarten via de site van het theater
1 juni De Grote Post, Oostende
Aanvang 15.00 uur
Kaarten via de site van het theater

In het boek Hotelmens bracht Els Snick reportages en brieven van Joseph Roth in vertaling bijeen over zijn leven in hotels. Tegelijkertijd verscheen de tweede druk van haar biografische boek Waar het me slecht gaat is mijn vaderland, over Joseph Roth in Nederland en Vlaanderen. Als u de links volgt vindt u meer informatie over de boeken, reacties van de pers en de mogelijkheid de boeken te bestellen.

Tekening: Peter van Hugten