Agenda

Hommage aan Remco Campert in de Rode Hoed

Een eerbetoon aan de grote dichter, romancier en columnist Remco Campert naar aanleiding van het verschijnen van het vierde dundrukdeel bij Van Oorschot getiteld Campert compact. Een keuze uit Camperts werk door zijn biografe Mirjam van Hengel. Meer dan honderd verhalen publiceerde hij, zo’n vijftien romans en novellen, honderden columns, cursiefjes, autobiografische notities en minstens zo veel gedichten. Campert werd een meester in ieder genre: de dichter van de subtiele waarneming, de columnist van de droge humor, de verhalenverteller met het oog voor de absurditeit van het dagelijks leven. Verstaanbaar, ontroerend, en meevoerend in zijn soms Sombermansachtige somberheid en relativering.

Campert lezen is lachen om ergernis (‘omgang met kunst maakt de mens er niet mooier op’), zuchten om vergeetachtigheid of luiheid (‘als ik het einde van een verhaal zie naderen wil ik er zo snel mogelijk naartoe’), maar toch vooral geraakt worden door schoonheid. Schoonheid van ‘het meisje dat ik eens op een tramhalte zag’, of van ‘altijd maar het licht roerloos in de middag’.

Er staat een werkelijk feestelijke avond op het programma. Met poëzie, gesproken columns en niet te vergeten jazz. Een man die het ambieerde jazzmuzikant te worden en schrijver werd. Een schrijver van teksten en gedichten waarin  jazzklanken als achtergrond en ondergrond tegelijk functioneren. Remco Campert leest, deels begeleid door het jazz kwartet van Benjamin Herman voor uit eigen werk.

Met medewerking van Jan Mulder (die ooit samen met Campert de afwisselende columns CaMu schreef voor de Volkskrant), Mirjam van Hengel, Kira Wuck, Menno Wigman en Luuk Imhann. Omlijst met jazz, oude film- en televisiebeelden en veel meer. Gastheer is Tommie van Eck.

Bestel hier uw tickets.

 

 

4 oktober 2016
Aanvang: 20.00uur, café open 19.00uur
Rode hoed, Keizersgracht 102
Amsterdam