Agenda

Hommage Hella S. Haasse tijdens Writers Unlimited Winternachten Den Haag

door Ingrid van der Graaf

Hella S. Haasse overleed op 29 september 2011 op 93 jarige leeftijd. Zij liet een monumentaal oeuvre na, waaronder de zeer populaire romans als Oeroeg, Het woud der
verwachting en Heren van de thee. Ze ontving vele prijzen, waaronder de Prijs der Nederlandse Letteren in 2004. In samenwerking met de erven Haasse en uitgeverij Querido organiseert Writers Unlimited Winternachten festival Den Haag een Hommage aan Hella: een feestelijke bijeenkomst waarin de rijkdom en diversiteit van haar oeuvre worden gevierd.

Willem Nijholt draagt voor uit zijn brieven aan de schrijfster. Loes Luca brengt door Hella S. Haasse geschreven cabaretteksten. Verschillende schrijvers, waaronder Marjolijn Februari, Kees ’t Hart, Gustaaf Peek, en Arjan Peters vertellen anekdotes en verhalen. Ook haar dochters Marijn van Lelyveld en Ellen van Lelyveld leveren een persoonlijke bijdrage aan het programma. Het geheel zal gepresenteerd worden door Nelleke Noordervliet.

Na de pauze vindt de uitreiking plaats van de Jan Campert-prijzen; de literaire prijzen van de Gemeente Den Haag, waaronder de Constantijn Huygens-prijs.

Koninklijke Schouwburg Den Haag
zo 22 jan  – 14.00 uur
Entree: € 25,- (Uitpas € 22,50, CJP/studenten/Ooievaarspas €12,50).
Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar, online via www.winternachten.nl, bij de Koninklijke Schouwburg (0900 3456789), of bij Theater aan het Spui (070 3465272).

Foto Hella Haasse: Jeannine Govaers