Agenda

Ik was Amerika ? Gustaaf Peek

Dirk, een Nederlander vechtend voor de nazi’s, wordt door de geallieerden gevangengenomen in Noord-Afrika. Samen met duizenden Duitse krijgsgevangenen wordt hij overgebracht naar een van de vele kampen in de VS. Het kampleven in Texas is confronterend. De mannen eten goed, leren Engels, voeren toneelstukken op, maar ze moeten ook tussen de zwarte arbeiders op de katoenvelden werken. Dirk sluit vriendschap met de tractorrijder Harris en ontmoet diens mysterieuze halfzuster, Cicely.
Zesendertig jaar later keert Dirk terug naar Amerika. Hij reist over de lange wegen van het land richting Texas. Harris wacht in Houston op zijn oude vriend. De oorlogsjaren zullen de mannen nog eenmaal samenbrengen.

Gustaaf Peek is op zondag 5 september ook op Manuscripta: hij is eerst te gast bij het TV-programma BOEKEN met Wim Brands, dat die ochtend vanaf 10.30 uur live wordt uitgezonden vanaf het Manuscripta terrein. Pieter Steinz (NRC-Handelsblad) zal hem vervolgens om 13.30 uur interviewen NRC-podium in de Westerliefde.

Ik was Amerika

Auteur: Gustaaf Peek
Verschijnt bij: Uitgeverij Querido (september 2010)
Prijs: € 17,95