Agenda

In den Houten Broek – Jan Siebelink op de kansel

Agenda

Jan Siebelink over Jan Siebelink

Voor wie de Nacht van de Poëzie tot in de kleine uurtjes bezocht heeft en nog niet door het woord verzadigd is geraakt, kan die zondagmiddag terecht in de Geertekerk aan het Geertekerkhog 23. Daar zal om 17.oo uur Jan Siebelink de kansel bestijgen en een sermoen (preek) houden over een thema dat hem na aan het hart ligt.

De houtenbroek is een metafoor voor preekstoel. Onder het motto “Wie de houtenbroek past, trekke ‘m aan” bestijgen dichters, schrijvers en andere talenten de kansel van de Geertekerk om een sermoen te houden over een thema dat hen nauw aan het hart ligt. Deze keer zal Siebelink de kansel bestijgen om het over zichzelf te hebben. In 50 minuten zal hij verhalend, vertellend en citeren uit eigen werk toewerken naar inzicht en conclusie over vragen als: wie ben ik dan toeh? wat bezielt mij? waartoe, waarom? En hoe werken geloof, mysterie, liefde, tegeslag en voorspoed in mijn leven? Hij refereert daarbij aan een citaat van de essayist Montaigne: “Je suis moi-même la matière de mon livre”.

Muziek met medewerking van Gerda Siebelink van der Haas en Maarten van der Bijl. Na afloop kan men iets drinken en is er gelegenheid werk van de schrijver aan te schaffen en te laten signeren.

 

In den Houtenbroek
Jan Siebelink over Jan  Siebelink

Muzikale leiding : Maarten van der Bijl
Zo. 21 september
Tijd: 17.00-18.00 uur
Geertekerk Utrecht ( Geertekerkhof 23)

Toegang Vrij ( giften welkom). Aanmelden niet nodig.

Veel sermoenen zijn terug te luisteren, te lezen en te zien via de site www.indehoutenbroek.nl.

© Foto: Keke Keukelaar