Knetterende Letteren 10 maart bij Cultura24

Door Ingrid van der Graaf

Cultura24 is het digitale kanaal voor verdieping in kunst en cultuur.  Op zaterdag 10 maart zendt Cultura24 een nieuwe aflevering uit van het boekenprogramma Knetterende Letteren gepresenteerd door Kenneth van Zijl. Dat betekent dat er gediscussieerd zal worden in het literaire forum, dat de beste buitenlandse boeken in ‘Van Zijl schrijft voor’ gepresenteerd zullen worden en er een kijkje in de werkkamer –where the magic happens – van (een van) Neerlands bekendste schrijvers genomen wordt.

Knetterende Letteren is meer dan alleen een boekbespreking
In de aflevering van 10 maart  aandacht voor de Boekenweek, die in het teken staat van ‘Vriendschap en andere ongemakken’. Te gast zullen zijn literatuurhistoricus Piet Calis, schrijver en psychoanalytica Anna Enquist en schrijver Maartje Wortel. Zij buigen zich in een forumdiscussie over literaire vriendschappen. Is een vriendschap tussen schrijvers mogelijk? Ben je niet elkaars concurrent? Speelt bewondering – of jaloezie – een rol in de verstandhouding tussen auteurs? Van Piet Calis verschijnt bovendien Literaire Vriendschappen en andere misverstanden, over zijn vele ontmoetingen met schrijvers. Daarnaast brengt Kenneth van Zijl in De Schrijfkamer een bezoek aan Jan Timman, die niet alleen een zeer groot schaker is maar ook over een fijn pennetje blijkt te beschikken. Binnenkort verschijnt van zijn Handschakers, met portretten van tien schaakgrootmeesters. Verder zal Kenneth van Zijl Het Grote Vuur van Cesare Pavese en Bianca Garufi bespreken. Kijken dus!

 

Uitzending Knetterende Letteren
Zaterdag 10 maart, 21.00 uur
Zie ook: www.cultura.nl

De zender is via digitale televisie en via internet te bekijken. Cultura24 is te vinden op de volgende kanaalnummers van dekabelaanbieders: UPC – kanaal317 | Ziggo – kanaal 222| KPN -kanaal 170| DELTA- kanaal40| Caiway- kanaal 44| Kabel Noord- kanaal 58|

 

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

30 november 2010

Recensie door: Karel Wasch
Recensie door Karel Wasch

Een roman over de mateloze levensdrift van een jonge vader en de gevolgen voor zijn gezin. Ergens lijkt het boek iets op het succesboek van Kluun (Komt een vrouw bij de dokter).

Robert Borghart heeft een goede baan, een fijn gezin en een veilige toekomst. Maar het is voor hem niet genoeg. Op een dag ontwaakt hij zwaar gehavend en met geheugenverlies in het ziekenhuis. Wat ging er mis?
We komen achter de waarheid, achter de ruwe en onluisterende werkelijkheid.

Lees meer