Agenda

‘Lang leve de necrologie!’ Pleidooi voor een literair genre

Op 30 oktober zal tijdens een bijeenkomst van SPUI25 het boek Zo las hij, zo leefde hij gepresenteerd worden, een bundeling van de literaire necrologieën die Michaël Zeeman tussen 1994 (Elias Canetti) en 2009 (Martin Bril) in De Volkskrant publiceerde.

Jarenlang maakte Zeeman zijn lezers deelgenoot van zijn belezenheid en van zijn affiniteit voor de meest uiteenlopende schrijvers. Op deze avond wordt die bundel gepresenteerd in SPUI25. Medewerking aan de avond wordt verleend door Maarten Doorman (over de algemene journalistieke en literair-kritische kant van de necrologie), Patrick van IJzendoorn (over de Engelse traditie van de obituary), Arjan Peters (over Michaël Zeeman als ‘necrologist’) en Arjen Fortuin (over de manier waarop er bij een boekenredactie met necrologieën wordt omgegaan). De presentatie is in handen van Maarten Asscher, die tevens een inleiding schreef voor de bundel Zo las hij, zo leefde hij.

Aanmelden
Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Aanmelden is niet vrijblijvend. Als u zich aanmeldt, rekent men op uw komst. Bent u verhinderd, dan graag doorgeven via spui25@uva.nl | 020 525 8142.


Zo las hij, zo leefde hij
Verzamelde necrologieën

Auteur: Michaël Zeeman
Verschijnt bij: Uitgeverij De Bezige Bij
Aantal pagina’s: 128
Prijs: € 19,90