Agenda

Literair festival Woordnacht in Rotterdam

Op 14 locaties in het centrum van Rotterdam vindt op zaterdag 8 oktober het literatuurfestival Woordnacht plaats. Woordnacht zal jaarlijks de stand van zaken belichten van de Nederlandstalige letteren. Dat gebeurt zowel op lichtvoetige als verdiepende en geëngageerde wijze. Alle genres komen aan bod: van poëzie en proza tot spoken word en cross-over. Woordnacht legt een bijzonder accent op engagement in het huidige leefklimaat.

De Vlaamse auteur Kristien Hemmerechts opent het festival op hoofdlocatie Arminius om 19.00 uur officieel met de eerste Anna Blamanlezing. De Rotterdamse auteur Anna Blaman (1905-1960) geldt als literair icoon, cultureel-maatschappelijk geëngageerd boegbeeld en (homo)seksuele voorvechter. Haar gedachtegoed vormt een leidraad voor de nieuwe lezing. Deze belicht de positie van literatuur in een tijd van snelle maatschappelijke en politieke veranderingen.

Oud-burgemeester van Rotterdam Bram Peper leidt later op de avond in Arminius een schrijversdebat over engagement met als deelnemende auteurs Kristien Hemmerechts, Abdelkader Benali, Özcan Akyol en Christiaan Weijts. Waarom tonen Nederlandse auteurs weinig engagement? Waarin verschillen zij van schrijvers in buurlanden die een publieke functie vervullen?

Meer debat in locatie Worm waar onder andere Alex Boogers en Marita Mathijsen in discussie gaan over verplichte literatuur in het onderwijs.

 

Voor meer informatie en kaartverkoop: www.woordnacht.nl
Dit festival is onderdeel van de agenda van Rotterdam Festivals.
Kijk voor het complete overzicht op www.rotterdamfestivals.nl

 

8 oktober 2016
Aanvang: 17.00 - 02.30
Meerdere locaties
Rotterdam