Agenda

Literair variétéprogramma Noorderwoord

Tijdens de Boekenweek van dit jaar organiseren SLAA, Theaterstraat, De Tekstsmederij en Christine Otten alweer de zesde editie van Noorderwoord in het Zonnehuis in Amsterdam-Noord. Christine Otten is één van de grondleggers van deze literaire show. Noorderwoord is een literair variété met de gezelligheid en diversiteit waar stadsdeel Noord bekend om staat. Jong, oud, schrijver, muzikant, Noord-bewoner, niet Noord-bewoner, iedereen is welkom.

Naast literatuur is er comedy, muziek, huisdichter en -band, ruimte voor persoonlijke interviews en de voordracht van een speciaal geschreven monoloog over een bekende, bijzondere of doodgewone Noorderling.
Voor deze editie gaat Christine Otten uitgebreid in gesprek met schrijver Herman Koch (Het Diner, Zomerhuis met zwembad) over zijn schrijverschap.

De Noorderwoordtheatermonoloog wordt dit keer geschreven door Maaike Bergstra (Uit diep blauw). Zij interviewde Chris Keulemans, oprichter Tolhuistuin, schrijver, fervent bruggenbouwer tussen oud- en nieuw-Noord en schreef op basis van die teksten een monoloog. De monoloog wordt uitgevoerd door Hans Dagelet.

Cabaret wordt verzorgd door Karin Bruers en huisband Het Specie Trio verzorgt met drie, soms vier, muzikanten de muzikale omlijsting en zoals altijd luidt huisdichter Lamyn de avond in en uit!
Reserveer hier uw tickets!

16 maart 2016
Aanvang: 20.00
Zonnehuis
Amsterdam