Martje Brandsma danst een gedicht van Remco Campert

Voor haar nieuwe poëzieproject verbeeldt Martje Nitsch-Brandsma – samen met een cellist en een professionele spreekster – een stuk van de Russisch-Tartaarse componiste Sofia Gubaidulina en een gedicht van Remco Campert. De presentatie demonstreert bij uitstek de euritmische benadering van moderne muziek en poëzie en is met name gericht op jongeren.

Met haar driemansformatie treedt Martje Nitsch-Brandsma op verschillende scholen, theaters en festivals in heel Nederland op.

Euritmie werd aan het begin van de vorige eeuw ontwikkeld te midden van een reeks vernieuwingen binnen de kunsten. Zij kwam in Europa op – samen met de abstracte schilderkunst en de atonale muziek – als een van de moderne dansvormen. Omdat euritmie het hoorbare zichtbaar wil maken en daarom gebruik maakt van muziek en poëzie is zij heel effectief binnen het kader van cross-over projecten.

De voorstelling is te boeken voor scholen, theaters en festivals. Binnenkort – 15 november – is een dvd van het project beschikbaar.

www.avantiproductions.nl

Recent

19 december 2017

Ontvoerd in Irak

Literair Nederland - 10 jaar geleden

18 januari 2011

Maimonides
Recensie door Lodewijk Lasschuijt

 

In zijn voorwoord laat de schrijver van dit boek, Sherwin B. Nuland, duidelijk blijken dat het aanvankelijk helemaal niet zijn bedoeling was om in te gaan op de dringende verzoeken van zijn uitgever. Hij had zich, naar eigen zeggen ondergedompeld in de inktzwarte wateren van de maimonidiaanse literatuur en smeekte verlost te worden van een taak waarvoor hij naar zijn stellige overtuiging niet was toegerust.

Lees meer